Брендън Роджърс подписа нов дългосрочен договор с Ливърпул

Брендън Роджърс подписа нов дългосрочен договор с Ливърпул | StandartNews.com

Ливърпул. Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е подписал нов дългосрочен договор с отбора, съобщиха британските медии.

Роджърс, който бе назначен за наследник на Кени Далглиш през 2012 г. , доведе "червените" обратно в Шампионската лига след четири години отсъствие.

"Аз се чуствам едновременно смирен и привилегирован да ми бъде предложена възможността да удължа престоя си в този велик клуб", заяви Роджърс.

В първия сезон на Роджърс, Ливърпул завърши седми с 61 точки, спечели 16 мача в Премиършип, губейки девет и вкарвайки 71 гола.

Този сезон те завършиха на второ място, с 23 точки повече, спечелиха 26 мача, губейки шест и вкарвайки 101 гола.

Настоящият контракт на северноирландския специалист изтичаше през лятото на 2015 г., а подробности около срока и финансовите параметри на новата сделка не се съобщават.

"Щастлив съм, че ще продължим да надграждаме върху основите, които поставихме през последните две години. Вече вървим към следващата фаза, която според мен ще бъде много вълнуваща, предизвикателна и печеливша", заяви Роджърс след подписването на договора.

"Искам да изкажа благодарностите си към играчите и персонала, които винаги са били изключителни към мен още от първия ден, в който дойдох в този велик клуб. Благодарен съм на собсвениците и на главния мениджърски екип, които ме подкрепиха и които споделят моята визия за това как трябва да се развива отборът", добави той.

"Накрая искам да благодаря на феновете, които са в основата на всичко това, което правим тук. Всеки един един за мен е огромна чест да водя този отбор. Надявам се заедно с феновете и тяхната подкрепа да върнем "Ливърпул" на пътя на успехите", завърши мениджърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай