Браво! Гришо мачка наред, отива на четвъртфинал в Париж

Димитров разби Александър Бублик

Браво! Гришо мачка наред, отива на четвъртфинал в Париж | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за втори път на четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж при 11-ото си участие.

Той се наложи над Александър Бублик, който представя Казахстан, с 6:2, 6:2 за малко повече от час игра, пише БНР. Първата ни ракета стигна до тази фаза в зала „Акор Арена“ и през 2019 година, когато беше спрян на полуфинал от Новак Джокович.

Димитров започна вихрено мача и поведе за 10 минути с 3:0 с два пробива, дошли след двойни грешки на съперника. След това роденият в руския град Гатчина ексцентрик върна единия брейк на нула. Гришо обаче отново проби за 5:2 и след това сервираше за спечелването на частта. Той поведе с 40:15 и реализира първия сетбол след елегантна игра на мрежата. В първата част, която продължи само 28 минути, Димитров направи само трети непредизвикани грешки.

Във втория гейм на следващата част Гришо отрази точка за пробив преди да вземе подаването си за 1:1. В четвъртия гейм българинът позволи да се стигне от 40:0 до равенство, след като направи първите си две двойни грешки, но се съсредоточи и спечели играта. Веднага след това Димитров стигна до два поредни брейкбола и успя при първия с мощен смаш. В следващия гейм Бублик стигна до точка за пробив, но 32-годишният хасковлия я „изтри“ с отличен сервис и после затвърди за 4:2. Това отчая съперника, който счупи ракетата си. В седмия гейм бившият №3 в света стигна до нови два брейкбола и лесно направи втория си пробив. После Димитров сервираше за място на четвъртфиналите. Българинът поведе с 40:15 и реализира първия мачбол с перфектен начален удар.

Победителят направи 14 печеливши удари при 11 непредизвикани грешки в мача.

"Беше важно да започна добре, защото той е страхотен на сервис. Влизах на разигравания на втори сервис. Никога не знаеш в какъв ден ще го завариш. Но аз бях солиден през целия двубой. Играл съм с него много пъти и знаех какво да очаквам", заяви след успеха Димитров.

Следващият съперник на Григор се определя по-късно днес в мача между Хуберт Хуркач и Франсиско Серундоло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай