Браво! Голям удар на Гришо

Първата ни ракета се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите ATP 500 във Виена

Браво! Голям удар на Гришо | StandartNews.com

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите ATP 500 във Виена, след като надви Андрей Рубльов с 6-3, 6-4. Мачът продължи малко над един час и 10 минути игра.

Първата ни ракета започна с ранен пробив, който бе върнат моментално от руснака, но нашият тенисист си върна контрола с нов брейк. От там до края на частта той не позволи на третия в основната схема да направи ново завръщане в сета и така поведе в резултата. Във втория сет Димитров направи един-единствен пробив в петия гейм, който се оказа напълно достатъчен за затварянето на мача в негова полза.

Григор игра страхотно на сервис, като завърши с осем аса и само една двойна грешка. Той загуби само две точки на първо подаване за целия мач, като бе впечатляващ и при уинърите и непредизвиканите грешки - 25 срещу едва пет, докато Рубльов приключи с десет печеливши удара и седем грешки. Димитров изравни общия баланс със съперника на 3-3 победи, информира gol.bg.

В спор за място на полуфиналите българинът ще играе с американеца Маркос Гирон, който елиминира седмия поставен Камерън Нори също в два сета. Двамата си размениха по една победа на "Ролан Гарос", като Гирон спечели през 2021, а Димитров взе реванш следващата година, давайки му само три гейма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай