Браво! Ансамбълът ни триумфира в многобоя на Световната купа

Това е втори медал за страната ни от турнира в Румъния

Браво! Ансамбълът ни триумфира в многобоя на Световната купа | StandartNews.com

Снимка: Официален профил на БФХГ във Фейсбук

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж, съобщиа от БФХГ във Фейсбук. Това е втори медал за страната от турнира, след като по-рано Стилияна Николова взе сребро в многобоя при жените, а Боряна Калейн остана четвърта.

Тимът в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова има сбор от 66.200 точки, с което взе златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова показаха новото си съчетание с три ленти и две топки. Те имаха някои неточности, но получиха първа по сила оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за трудност.

Вчера българките получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще участват и на двата финала на уредите.

На второ място в многобоя остана Израел с 65.850 точки (36.450 пет   обръча и 29.400 три ленти /две топки), а бронзовите отличия спечели Испания с 64.700 точки (34.350 и 30.350).

Съдия за България на състезанието при ансамблите е Даниела Велчева.

Българските грации ще участват на девет от десет възможни финала в неделя. При жените Стилияна Николова е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще участва и на двата финала - с пет обръча и с три ленти/две топки.

На турнира в Клуж участват 17 ансамбъла и 41 индивидуални гимнастички. Състезанието е последна проверка преди Световното първенство по художествена гимнастика в София от 14 до 18 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай