Бранимир Ботев влиза в Надзорния съвет на "Левски"

Бранимир Ботев влиза в Надзорния съвет на "Левски"  | StandartNews.com

Бранимир Ботев влиза в Надзорния съвет на "Левски" на мястото на бившия вече собственик на клуба Тодор Батков. Това стана официално днес по време на Общото събрание на акционерите, което се провежда в НДК.

Ботев е представител на "Виваком". Очаква се компанията да влезе в клуба, след като внесе 13 милиона лева, и да получи съответстващия на тази сума процент акции.

Ръководител на УС ще продължи да бъде Иво Тонев. В него ще влезе и другият акционер Николай Иванов. Шоумените Иван и Андрей ще поемат маркетинговата политика на клуба, като за целта имат специална презентация по време на Общото събрание.

Бранимир Ботев е бивш заместник-министър на туризма. Той бе освободен от този пост през през февруари. Той е и бивш председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. През 2012 година Ботев е член на Консултативния бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. През същата година е членувал в Управителния съвет на „Деловая Русия", а през 2008 година – в този на Националния борд по туризъм. През 2007 година е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки. Година по-рано той оглавява родната асоциация на производителите, вносителите и търговците на алкохол у нас, а в периода 2002-2004 е председател на Надзорния съвет на винарска изба „Розова долина", която се намира в град Баня. Той е дипломиран магистър по Социология с профил "Социално управление" от Софийския университет. Специализирал е "Стратегическо управление и маркетинг" във Франция. Владее френски, английски, руски и арменски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай