Божинов в "Пирогов", аут за "Локо" (Сф)

Божинов в "Пирогов", аут за "Локо" (Сф) | StandartNews.com

Сърмов се завръща, Меси дебютира за "сините"

Треньорът на "Левски" Пепе Мурсия няма да може да използва двама от титулярите на "сините" за столичното дерби с "Локо" (Сф) в събота. Мачът в квартал "Надежда" ще пропуснат Валери Божинов и Пламен Крумов. Двамата играха с болежки във вечното дерби, но сега травмите им са се усложнили. Божинов бе на прегледи сутринта в Пирогов, след което пристигна на "Герена", за да започне процедури по възстановяването си на аддуктура. И без това Валери попадна на мушката на ръководството, говореше се, че ще остане на пейката за мач-два. Крумов пък има разтежение на бедрото.

Почти сигурно срещу "Локо" извън терена ще е Валери Домовчийски. Подобно на Божинов, той има болки в аддуктора и поради това остана извън групата за мача с ЦСКА.

За разлика от него халфът Георги Сърмов, който също пропусна дербито с ЦСКА, вече е на разположение за Пепе Мурсия.

Дебют за "Левски" в събота се очаква да направи Радослав Димитров. БГ Меси, който дойде от "Славия" през лятото, все още играл в официален мач за "сините", въпреки че попадна в 18-те за първите две срещи на "Левски" за сезона. Той трябва да замени Пламен Крумов.

Със "сините" отново се подготвя Мирослав Иванов. Халфът дълго време лекува травма в областта на корема, но вече наваксва с тренировките.

ВЕСТИ

Славчев порита 15 минути

за "Спортинг" Л при загубата 0:2 от холандския "Твенте" с контрола. Бившият халф на "Литекс" влезе като резерва в последните четвърт час на двубоя. Симеон дори имаше шанс да вкара, но ударът му бе блокиран.

Дават още един шанс на Тонев

да покаже, че необходим на "Астън Вила". Българското крило е в групата за контролата с "Честърфийлд" днес. След като пропусна краткото турне в САЩ заради административни проблеми с издаването на виза, Сашо Тонев отново ще получи шанс за игра на английска земя.

Любимец на ЦСКА отива в "Динамо"

(Киев). Става въпрос за Жуниор Мораеш. Той е фаворит на президента на клуба Игор Суркис и треньора на киевчани Серхий Ребров за заместник на продадения преди дни таран Браун Идейе в "Уест Бромич" за 10 млн паунда. В момента се чака отговор от "Металург" (Донецк).

Кожухаров почна подготовка

с третия отбор на испанския "Лас Палмас". Българският нападател е един измежду 45-ата играчи. През последните два сезона, бившият юношески национал Мартин Кожухаров носи екипа на втория състав, но се контузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай