Бойко вика за борците в Баку

Валентин Йорданов

Бойко вика за борците в Баку | StandartNews.com

Зала "Конгресна" готова на 19 юни, твърдят строителите

Бойко Борисов ще подкрепя два дни борците ни на първите в историята Европейски олимпийски игри в Азербайджан. "Заедно с премиера планираме при посещението си в Баку да гледаме схватките в класическия стил", сподели Красен Кралев. Спортният министър присъства във варненския "Спортпалас" на преборванията на националите. Атракцията в морския комплекс бе съперничеството на двамата асове в кат. до 59 кг Александър Костадинов и Иво Ангелов. За Баку ще замине Сашо, а Иво ще ни представя на световното в Лас Вегас.

След като изгледа тренировката на борците, Кралев направи оперативка с новото ръководство на "Спортпалас" в лицето на Иво Артименко и заместника му Петър Петров.
Спортният шеф и кметът на Варна Иван Портних отново провериха на място хода на ремонтните дейности в Двореца на културата и спорта.

На 19 юни зала "Конгресна" ще бъде готова, за да посрещне мачовете на волейболните национали от Световната лига, увериха строителите. Сега върви монтажът на новите трибуни, върху които ще бъдат разположени още 3500 седалки. Кралев посети и зала "Владислав". От построяването на съоръжението през 1984 г. не са извършвани почти никакви ремонтни дейности.

Проектът за реконструкция предвижда първо да бъде направен ремонт на покрива и съблекалните. След това ще се сложи нова система за осветление и ще бъдат монтирани отоплителни тела, които ще работят на газ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай