Бойко в Разград, инспектира трибуна "Моци"

Бойко в Разград, инспектира трибуна "Моци" | StandartNews.com

Премиер, двама министри, кмет и шеф на БФС прерязаха лентата на трибуна "Моци". Министър-председателят Бойко Борисов кацна с хеликоптер в петък привечер в Разград и придружен от финансовия министър Владислав Горанов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, разгледа новата придобивка на игрището на "зелените".

Русенският митрополит Наум, асистиран от трима свещеници, отслужи водосвета. Когато дойде времето за ритуала с лентата, ножици взеха членовете на правителството, кметът на Разград Денчо Бояджиев и шефът на БФС Борислав Михайлов. Собствениците на клуба братята Кирил и Георги Домусчиеви посрещнаха гостите в новата, отговаряща на всички изисквания, трибуна "Моци".

И община Разград, и строителите, и футболният клуб се справиха отлично и сега имаме трибуна, която като качество и визия си заслужава парите. Това обяви минути след тържествения ритуал Георги Домусчиев, който е един от двамата собственици на "Лудогорец". Според него парите, похарчени за новия спортен комплекс, са по-малко от обичайните разходи за подобно съоръжение от такъв клас.

Ние ще инвестираме още 20 милиона лева в цялостното обновяване на стадиона, обяви той. Критиките, че за стадиона в Разград са харчени държавни и общински пари, не са справедливи. "Лудогорец" е платил всички дължими данъци, внесъл е големи суми в хазната, нормално е част от държавните приходи да се връщат в спортна инфраструктура, смята той. Собственикът на "Лудогорец" посъветва останалите клубове да проявят активност и да търсят средства по европрограмите, за да обновяват базата си.

Домусчиев не скри, че не е доволен от качеството на българското първенство. Би било хубаво националното първенство да е по-добро, да е по-силно. Но футболът е бизнес. Той се прави с пари, а в България средствата недостигат, обясни той.
Въпреки всичко обновяването на стадион "Лудогорец Арена" в Разград продължава. След като изградихме изцяло сектор "Г" предстои ремонтът на трибуната в сектор "Б", каза Георги Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай