Боулинг елитът идва у нас за международен турнир

Боулинг елитът идва у нас за международен турнир | StandartNews.com

Елитът на боулинга от Европа идва у нас за международен турнир, който започна тази събота, 24 октомври, в "Joy Station", Студентски град, съобщава Би Ти Ви.

В предстоящата надпревара са регистрирани състезатели от 31 държави, сред които играчи от Швеция, Финландия, Норвегия, Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, Германия, Испания, Италия и други. Участие в тазгодишното издание ще вземат Brian Voss член на PBA /Professional bowling association/, почетен член на "Hall of fame", както и редица играчи – водачи в Европейската ранглиста при мъжете и жените.

SOFIA INTERNATIONAL OPEN е най-големият международен боулинг турнир провеждан в България. От 24 октомври до 1 ноември 2015 г. ще се състои шестото издание на турнира.

Участниците се борят за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни награди като: състезателя с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на турнира, най-висока игра и други. Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай