Ботев (Пд) задмина "Левски"

"Канарчетата" биха Ботев (Вр) с 2:0

Ботев (Пд) задмина "Левски" | StandartNews.com

Тимът н аБотев (Пд) спечели с 2:0 домакинството си на Ботев (Враца) в предпоследния мач от 10-ия кръг на efbet Лига. "Жълто-черните" сложиха край на серията си от два мача без успех и изпревариха "Левски" в класирането. Ботев има 12 точки, колкото и адашите им от Враца, докато "сините" са с 11, което им отрежда 11-о място.

Пловдивчани първи опитаха да застрашат вратата ва съперника. В 16-ата минута Тодор Неделев намери Анатас Илиев в наказателното поле. Таранът на домакините майсторски се измъкна от Аласан Н Диайе и стреля, но не намери очертанията на вратата. 

Отговорът на тима от Враца не закъсня. В 18-ата минута гости пропуснаха чудесна възможност, след като Генов обаче не успя да уцели топката. Седем след това отново той пропусна да открие резултата. Звездата на гостите получи пад отляво и стреля, но встрани от вратата.

В 28-ата Чавдар Ивайлов центрира по земя в наказателното поле, където Юлиян Ненов шутира, но отново неточно.  В 41-ата минута Димитър Тонев оправи мощен удар с десния крак, но Красимир Костов успя да избие в ъглов удар.

Второто полувреме започна с удар на Буров под гредата, който обаче беше майсторски изваден от вратаря на Ботев (Плавдив).

Първото попадение падна в 56-ата минута, когато Тодор Неделев пусна пас към Славчо Шоколаров, който центрира в наказателното поле към Атанас Илиев. Вратарят на гостите Красимир Костов изби топката, но в тялото на нападателя и тя влетя в мрежата му. 

В 67-ата  Димитър Тонев получи топката на границата на наказателното поле от Мишел Еспиноса. Младокът проби и стреля неспасяемо в горния десен ъгъл за 2:0.

Тодор Неделев пробва да вкара поредния си красив гол с екипа на Ботев (Пд) в 74-ата минута, но шутът му от дистанция премина встрани от целта.

Осем по-късно домакините организираха скоростна контраатака чрез Мишел Еспиноса. Халфът продължи към Атанас Илиев, който залъга Аласан Н Диайе и опита елегантно да прехвърли Красимир Костов, но топката премина над вратата. 

В последния мач от кръга Етър приема Берое тази вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай