Ботев (Пд) и Берое с голово шоу

Дербито за Тракия завърши 3:3, Неделев вкара 2 гола

Ботев (Пд) и Берое с голово шоу | StandartNews.com

Ботев (Пловдив) и Берое направиха зрелищно 3:3 в битката за Тракия от третия кръг на efbet Лига. Гостите започнаха отлично мача и взеха добър аванс след два бързи гола. Още във втората минута след атака от ляво на Берое защитниците на домакините не успяха да изчистят добре и Ибрахима Конте със страхотен удар по диагонала от 25 метра прати топката в далечния ъгъл на вратата на Янко Георгиев.

Малко повече от минута по-късно Станислав Работов върна лошо с глава към вратаря си, Алиун Фал пресече подаването в наказателното поле и беше повален от Георгиев. Конте реализира хладнокръвно отсъдената дузпа за 2:0 за старозагорци.

Пловдивчани постепенно се отърсиха от шока от получените рано голове и погледнаха по-сериозно към вратата на съперника.

В 33-ата минута след самостоятелен рейд Кристиан Добрев шутира по тревата от 15 метра, но право в ръцете на вратаря Християн Василев.

В последните секунди на първата част Ботев отново беше близо до гола. Удар от дистанция на Славчо Шоколаров се отклони от Крум Стоянов, след което топката се отби от напречната греда на вратата на Берое.
След почивката Ботев доминираше. В 50-ата минута "жълто-черните" заслужено намалиха изоставането си, след като Тодор Неделев (на снимката) реализира от фаул от 25 метра. Само три минути по-късно Атанас Илиев изравни. Той се възползва от лошо изчистване на Георги Ангелов и с хубав параболичен удар под гредата от 20 метра направи 2:2. Ботев продължи да натиска и стигна до пълен обрат. В 74-ата минута Тодор Неделев вкара втория си гол в срещата от фаул с удар от около 30 метра. Две минути преди края Берое стигна до изравняване с едно от малкото си положения след почивката. Иван Минчев центрира от фаул от ляво към далечната греда, Георги Ангелов върна в малкия пеналт и непокритият Гаюс Макута отблизо засече с глава на празна врата за 3:3. Така старозагорци продължават без поражение от началото на сезона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай