Босът на Барса разкри колко милиона губят

Въпреки кризата ние ще сме най-добре финансово, категоричен е Бартомеу

Босът на Барса разкри колко милиона губят | StandartNews.com

Барселона е най-засегнатият от кризата в резултат на пандемията с коронавирус клуб в Испания. Разкритието е на Джосеп Мария Бартомеу, президент на каталунския клуб. Въпреки това той обяви, че финансовото състояние на Барса все още стабилно. След похарчените пари за звезди, които не успяха да оправдаят очакванията, както и средствата за преустройствения проект на “Камп Ноу”, мнозина предричаха, че Барселона ще изпадне в сериозна финансова криза след пандемията.
Босът обаче успокои всички, но и призна за ефекта от COVID-19. “Видяхме какво ставаше по света с пандемията и си казахме, че ще бъде сложно трансферно лято и точно това стана. От 14 март досега ние не сме получили и евро, а изгубихме около 200 милиона. Успяхме да възвърнем част от тях, като намалихме заплатите и се възползвахме от помощта на държавата с програмата за Временно регулиране на заетостта”, заяви Бартомеу пред Mundo Deportivo.
“Трябваше да затворим магазините и музеите, нямахме продажба на билети. Трябваше и да върнем парите и на феновете, които си бяха закупили вече билети за мачовете, на които не можеха да присъстват. 200 милиона евро обаче са наистина много пари. Ефектът от пандемията ще трае поне още 2-3 сезона при нас. Никой не трябва да мисли, че всичко ще се оправи още следващата кампания”, добави той.
Президентът подчерта, че Барса също усеща кризата след вируса и не е по-напред от другите клубове:

“Според нашия Стратегически план трябваше да получим 1,1 милиарда евро, но сега тази сума ще е с 30% по-малко заради коронавируса. Казвам това, защото ако някой си мисли, че Барса не е засегнат от пандемията, греши. Има ефект върху всички големи европейски клубове, а Барселона е отборът, който печели най-много пари и е най-засегнат”. Бартомеу обаче отрече каталунците да се намират в лошо финансово състояние и заяви, че въпреки загубите отборът все ще бъде лидер по приходи. Той разкри още, че от следващата година името на "Камп Ноу" ще бъде променено заради спонсорски договор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай