Босът на самбото урежда чужд спонсор

Босът на самбото урежда чужд спонсор | StandartNews.com

София. Президентът на родното самбо Румен Стоилов призна, че води преговори с чуждестранен спонсор, за да обезпечи състезателите за предстоящата година.

"Не искам да бързам да говоря, но се чувствам длъжен да намеря фирма, която да финансира федерацията и тя няма да е българска. Поех ангажимент да изкарам още един мандат начело на централата единствено заради тези момичета и момчета, които ни радват с медали. Когато той изтече, ще предам ръководството на други хора. Главната ми цел сега е да подсигуря с пари отбора, тъй като шампионите ни го карат на мускули", сподели Стоилов.

Според него при бюджет от 220 хил. лв. от спортното министерство и още 100 000 допълнително от спонсор догодина самбото ще вземе поне три световни титли. За 2013 г. самбистите са спечелили общо 40 медала. Стоилов е получил уверението, че спортът им ще бъде поставен в "А" група сред неолимпийските дисциплини.

Марко Косев ще запомни годината с четвъртата си световна титла в бойното самбо. Така той се изравнява с легендата Фьодор Емеляненко. Амбицията му е още през 2014 г. да подобри рекорда с пето злато.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай