Боровец с отлична оценка за Евро 2013

Боровец с отлична оценка за Евро 2013 | StandartNews.com

Боровец. Европейската атлетика (ЕА) даде отлична оценка на Българска федерация лека атлетика за организацията на 12-ото европейско първенство по планинско бягане, което се проведе на 6 юли в Боровец.

„Всичко по организацията и провеждането на шампионата бе перфектно, заяви президента на Европейската атлетика Хансйорг Вирц, който дойде да види наживо първенството в Боровец. Той инспектира и трасето по което догодина през декември ще се проведе Европейското първенство по крос кънтри на което домакин ще е Самоков.

Отлична оценка за Евро 2013 даде r делегата на състезанието от ЕА и член на Съвета Габриела Сабо. Олимпийската шампионка бе категорична, че БФЛА и домакините от „Бороспорт" са вдигнали високо летвата за следващите организатори на първенствата на Стария континент по планинско бягане. По време на днешното заседание на Комисията по планинско бягане към ЕА, на която председател на Добромир Карамаринов, техническия делегат на Евро 2013 Кристоф Зайлер даде отлична оценка на цялата организация и провеждане на шампионата.

Според Бруно Гоцелино, председател на световната асоциация по планиско бягане, БФЛА за пореден път е показала, че има много качествен екип, който може да се справи на световно ниво с организацията на първенства от най-висок ранг. Първенството бе закрито с гала вечеря в х-л „Рила". На нея президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, Габриела Сабо, Владимир Геориев (кмет на Самоков) и Бруно Гоцелино разрязаха специалната торта с логото на Евро 2013.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай