Боровец приема финалите на „Научи се да караш ски”

Боровец приема финалите на „Научи се да караш ски” | StandartNews.com

София. Боровец ще е домакин на 28 март за втора поредна година на финалното състезание и официалното закриване на шестото издание на програмата „Научи се да караш ски". Стартът бе на 24 януари тази година на Витоша.

През последните два месеца 2384 деца от I до IV ти клас получиха безплатно четиридневно обучение по ски от училищата по зимни спортове в курортите Боровец, Банско, Витоша, Пампорово и парк "Родопи".

Във финалното състезание ще вземат участие 60 деца представители на 6 училища от Самоков и Долна баня. Най-добрите състезатели - от 1-во до 4-то място, в надпреварата ще бъдат наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско през пролетната ваканция. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-то място ще получат и 2-дневна уикенд лифт карта със ски екипировка за двама в к.к. Боровец.

Специални гости на събитието ще бъдат: министърът на младежта и спорта – проф. д-р Мариана Георгиева, кметът на Община Самоков – Владимир Георгиев, началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта – Николай Боршуков, ръководството на Българска федерация ски и представители на Регионалния инспекторат по образованието София област и София-град към Министерството на образованието и представители на Общинския съвет на Самоков.

Програмата "Научи се да караш ски" се провежда за шеста поредна година под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и БФСки. Предназначена е за деца от I до IV ти клас (възраст 6-10 години). Целта на инициативата е да се даде възможност на децата да се докоснат до магията на снежните спортове, като през последните шест години са участвали над 14 000 български деца.

Програмата се осъществява със съдействието и партньорството на регионалните инспекторати по образованието, „Бороспорт" АД, „Витоша ски" АД, „ЮЛЕН" АД, „Пампорово" АД, СК "Тракия" и шоколадовия гигант "Милка". В момента при отлични условия за ски на Витоша обучение през "Научи се да караш ски" минават учениците от софийското 142-о училище (на снимката). За тяхното професионално обучение се грижат ски учителите от "Витоша ски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай