БОК отново събира новите звезди на белите спортове у нас

Състезанията ще се проведат на Пампорово

БОК отново събира новите звезди на белите спортове у нас | StandartNews.com

Българският олимпийски комитет събира за 12-та поредна година най-добрите млади таланти в белите спортове у нас. Зимният олимпийски фестивал ще се състои този уикенд, от 8 до 10 март изцяло в една от най-модерните и популярни ски-зони в България и в региона – Пампорово-Мечи чал над Чепеларе.

По традиция форумът включва надпревари в сноуборда, алпийските ски, ски-бягането и биатлона, които са сред най-успешните и най-масово практикувани български снежни спортове през годините. Напоследък тези състезания се превърнаха в своеобразни национални срещи за най-малките ни бъдещи звезди в белите спортове.

Общо във Фестивала се очаква да участват над 450 деца от всички зимни центрове в страната. Навалялият вчера 30 см сняг осигури нова снежна покривка и така предостави прекрасни условия за бъдещите звезди на България в белите спортове.

Първи на старт по „малката стена“ в местността Язовира в Пампорово ще застанат сноубордистите. Техните състезания са в петък, 8 март от 8.30 ч., заявките за участие досега са 103, като най-многобройни са от Бороборд Самоков с 32 състезатели, ОУТИПИ Самоков с 15, Мотен София с 13 и др. При сноубордистите среща си дават 11, 13 и 15-годишни.

Спусканията на алпийците по същата писта са на другия ден, в събота, с участието на 116 състезатели. Витоша ски изпращат най-много скиори в Родопите – 26, с големи отбори са Чамкория с 19, Банско със 17 и др.

Интересни за заявките на Тракия Пловдив и Green Road, които подсказват, че белите спортове разширяват географията си сред младите у нас.

Най-многолюдно ще бъде обаче при биатлонистите, които също ще излъчат призьорите в събота, на 9 март. По пистите и на стрелковия комплекс до Язовира ще се състезават 159 млади таланти в най-успешния ни зимен спорт. Аякс Троян изпраща 27 състезатели, Банско 26, Сапарева баня 22, Рилски скиор 21, Тритон Асеновград 19, Ихтиман Стамболово 16 и др.

През всичките дни състезанията започват в 9.30 ч., а награждаванията след 13.00 ч. Организаторите са осигурили много награди и специални призове за най-добрите наши млади таланти, които ще бъдат отличени и поздравени от някои от легендарните ни шампиони в зимните спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай