Блокада! Феновете на ЦСКА окупираха София

Сериозна причина за недоволството им

Блокада! Феновете на ЦСКА окупираха София | StandartNews.com

Феновете на ЦСКА блокираха "Орлов мост" в столицата, както и предварително бяха обявили.

"Червените" фенове правят мирен протест срещу случващото се около строежа на стадион "Българска армия", който в последния момент бе блокиран.

Това се случи след жалба на физическо лице Николай Веселинов, който в нужния срок за обжалване на разрешителното а строеж, подаде жалба срещу издаването му.

Така плановете разрушаването на стария стадион да започне още преди края на календарната година бяха блокирани. Притеснителното за "червените" феновете е, че това блокиране е за неопределен срок от време на този етап.

Феновете на тима бяха обявили, че след мача с Арда ще излязат на мирен протест, на който основните скандирания са "Справедливост за ЦСКА".

Пред медиите застана да говори бившият административен директор на тима - Милко Георгиев, който присъстваше на протеста като фен, без да заема каквато и да е длъжност в ЦСКА към момента.

"Всички хора искат да не ни се пречи - не искаме да ни се помага, а да не ни се пречи. В този проект ЦСКА е равнопоставен с държавата, в лицето на ММС. Държавата в крайна сметка няма ли интерес да има едно прекрасно съоръжение в парка, което да бъде от полза не само за феновете на ЦСКА, а за всички софиянци?! Паркът ще се увеличи, всичко това е изговорено хиляда пъти.

Какъв диалог да водиш с психично болен човек? Жалбата не е преодолима, защото тя не е допустима! Милиони фенове на ЦСКА стават заложници на един човек, което е някакъв абсурд. Някой от държавата няма ли да се намеси? Някой да излезе и да каже нещо. Това е нашият протест - да предизвикаме обществена реакция.

Разбираме недоволството на хората, които в момента не могат да се движат, съпричастни сме, но ние няма да спрем дотук. Ако няма реакция, следващата седмица ще разберете следващите места, на които ще се изявяваме. Ще разберете, нека изчакаме някаква реакция от държавата и обществото. Това не може да продължава вечно!

Години наред се борим да имаме стадион, с наши средства - тоест, средства на инвеститорите. И изведнъж се появява някакъв човек и казва, че няма да има строеж. Ама защо, ама как, няма обяснение, той просто не иска. Това не е редно

 Ние сме просто привърженици. Искаме държавата да излезе и да обясни ситуацията от нейната гледна точка. Да излезе някой в лицето на министъра на спорта или ДНСК, тогава вече ние ще предприемем нашите действия. Клубът трета страна се явява, ние просто защитаваме нашата любов", заяви Милко Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай