Бивш футболист стана шеф на ОФК "Пирин"

Бивш футболист стана шеф на ОФК "Пирин" | StandartNews.com

Очаквано бившият футболист на "орлетата" Венко Попов стана шеф в клуба. Той бе избран за председател на Общински футболен клуб "Пирин" на извънредната сесия на местния парламент в петък. 34 съветници гласуваха "за" избора му, а само един се обяви "против".

Преди няколко дни досегашният управител Николай Петрунов и бивш централен нападател на "Пирин" и гръцкия "Пансерайкос" подаде оставка. Заради това председателят на общинския съвет Радослав Тасков свика извънредна сесия. На нея бе прекратен договорът за управление на Петрунов и се избра нов управител на ОФК "Пирин".

Венко Попов е завършил Природо-математическата гимназия "Сергей Корольов" в Благоевград. Синът му Страхил Попов е капитан на футболния тим на "Литекс". Новият шеф на тима ще може сам да си избере екип и треньорско ръководство.

"Надявам се с общи усилия да направим това, което трябва да стане с нашия клуб – заслужаваме да бъдем постоянно в А група. Ще развиваме и детската школа, която е най-важна за нас", с подели веднага след избора си Венко Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай