Петък,

Уроци за децата по тенис онлайн

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Българската федерация по тенис стартира от 28 април нова кампания „Първи стъпки в тениса у дома“, насочена към деца от 5 до 12 години, които никога досега не са имали досег до тенис ракета или корт.

В рамките на 4 седмици на Фейсбук страницата на БФТ ще бъдат публикувани уроци за начинаещи от тенис треньори, които са доказани при работата си с деца в тази възрастова група. Всеки малчуган ще може да разбере от в къщи основните елементи на спорта, да се движи и забавлява, както и да получи награди.

Децата ще бъдат запознати с правилната стойка, двигателна култура, термини и движения. Всеки следващ урок ще надгражда предишния и чрез разбираеми и весели упражнения те ще могат да навлязат постепенно в тениса. Ще има и седмични предизвикателства, които ще носят много награди. Родителите ще могат да запишат и изпратят до БФТ видеоклипове как децата им повтарят урока, а като награда ще получат безплатен урок след края на извънредното положение в някой от десетките клубове в страната, които са част от кампанията. 

Единственото условие е децата, които се включват включат в инициативата, да не са картотекирани към тенис клубове. Най-постоянните и най-атрактивните участници ще бъдат изненадани със специални награди – ракети и топки за тенис.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички