БФС реже сделка между Гигов и Ганчев

БФС реже сделка между Гигов и Ганчев | StandartNews.com

"Локо" (Сф) също пред изчезване, чисти се като ЦСКА

БФС не разреши сделка между Николай Гигов и Гриша Ганчев, която да прекръсти столичния "Локо" на ЦСКА, научи "Стандарт". По-късно писмо от УЕФА потвърди това.  С официално писмо до изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов УЕФА категорично изрази позицията си относно възможността отнетият от "Локомотив" (Сф) лиценз за европейските клубни турнири и професионалния футбол да бъде възстановен. "Лицензионната процедура и правилата категорично не допускат ново отваряне на процеса. "Локомотив" е с отнет лиценз и неговото възстановяване, дори и при извършени плащания по задълженията след установения срок, ще бъде сериозно нарушение, което може да доведе до дисциплинарни наказания и дори до отнемане на европейския лиценз на българската федерация", се казва в писмото, подписано от Андреа Траверсо – шеф на отдел "Лицензиране и Финансов феърплей" към европейската футболна централа.

 Самият Боби Михайлов лично е изразил притеснение пред Изпълкома, че схемата е не само трудно осъществима, но опасна заради евентуална санкция от хората на Мишел Платини. Това е и причината Гриша Ганчев да напусне бесен сградата на БФС в понеделник.

Въпреки това сагата около проекта на Гигов и Ганчев беше заплетена от изтекло в интернет заявление. От въпросния документ става ясно, че бизнесменът вече е задействал процедурата по преименуването на "Локомотив". Гигов в качеството си на акционер е отправил предложения за преименуване на клуба, промяна на седалището и адреса на управление и увеличаване на капитала. Документът е с дата 22 юни. Предложенията на Николай Гигов са приети и ще бъдат гласувани на Общото събрание на "Локо" на 9 юли. Това обаче е доста след утвърждаване на програмата за новия шампионат.

Според наши източници най-вероятно "Локо" също ще изчезне в сегашния си вид, тъй като срещу клуба има десетки жалби в НАП за осигуровки, липсващи договори и т.н. Започнали са проверки на държавата. Едно на ръка са и задълженията от над 1,5 млн. лева. Най-вероятно е Иван Василев - Бозата и бизнесмени да осигурят бюджет за "В" група, откъдето ще започне и ЦСКА на Васил Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай