БФС разследва мач в помощ на инвалид

Венци Рангелов с радост се включи в благородната кауза

БФС разследва мач в помощ на инвалид | StandartNews.com

омисията по феърплей към БФС се е самосезирала заради мача между "Сливнишки герой" и ЦСКА. Това съобщи главният мениджър на клуба от Сливница Венцислав Рангелов. Причината - "Героят" е домакин, но предложи мачът да е на "Армията", за да се съберат повече хора. Парите от билети отиват в помощ на 33-годишния Андрей Димитров от София, който се нуждае от протеза. Младежът губи крака си след тежка футболна травма.

"Нашият стадион предлага много добри условия, но е за 2000 души. Желанието ни е да привлечем повече хора и затова потърсихме колегите от ЦСКА с предложение да играем на "Българска армия" и те се съгласиха", каза Рангелов, който е кумец на Христо Стоичков..

Той останал изненадан от решението на комисията по феърплей. "Не мога да си представя защо комисията би се самосезирала. С Пламен Марков напълно ясно обяснихме позицията си", добави главният мениджър на "Сливнишки герой".

Рангелов изтъкна, че клубът му винаги е следвал принципите на честната игра. Той даде пример с победата с 1:0 срещу "Витоша" преди две години, с която отборът му е спрял "Бистришките тигри" за професионалния футбол.

Мачът "Сливнишки герой" - ЦСКА трябваше да се играе в неделя, но заради изборите беше отлрожен за следващата сряда. "Надяваме се да дойдат възможно най-много хора, макар срещата да е в 14.00 часа, но такова е решението на телевизията и ние трябва да се съобразим", добави Рангелов, чийто тим е втори след ЦСКА в югозападната "В" група..

Вицепрезидентът на параолимпийската асоциация Захари Захариев каза, че организацията ще подкрепи Андрей Димитров. "Ще му съдействаме да получи по-качествена протеза, която ще му позволи да спортува, а освен това ще го насочим към наша програма в НСА, ако има желание", заяви той.

Куриозното е, че в сайта си БФС е публикувал новината за благотворителната акция и обещава подкрепа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай