БФЛА обяви как ще тренират атлетите

Заниманията могат да се водят само на открито и от по 5 човека с ръководител, пише в наредбата

БФЛА обяви как ще тренират атлетите | StandartNews.com

Ръководството на Българската федерация по лека атлетика начело с президента Добромир Карамаринов обяви правилата за подновяване на тренировки на състезателите. 
Спортните дейности в България бяха прекратени в средата на март заради пандемията от коронавирус, но от миналата седмица Министерството на младежта и спорта разреши възобновяването на индивидуалните спортни занимания на открито при спазване на определени протоколи.
От БФЛА изтъкват, че тренировки по лека атлетика са разрешени само за картотекирани състезатели, а организирането и провеждането на тренировъчната дейност е възможно и допустимо само на открити писти.

Общите правила са:
1. Посещението на пистата е само за тренировки по лека атлетика.
2. Спазва се задължителната дистанция между хората от 2.50 метра.
3. Веднага да се напуска стадиона след приключване на тренировката.
4. Разрешено е един треньор да работи с не-повече от 5 състезатели по едно и също време.
5. Състезател не се допуска до стадион без присъствието на личен треньор.
6. На този етап не се допуска използване на спортни уреди, които се докосват с ръце - щафетни палки, уреди за хвърляния, медицински топки и др.
7. Не се допускат контакти извън процеса на тренировка, както и престой на базата преди и след приключване на тренировката.
8. Изчакването за влизане на тренировка да става на минимално разстояние между хората 2.50 метра, като личният треньор посреща трениращите и отговаря за недопускане на лица с повишена температура.
9. След края на тренировката, личният треньор отговаря състезателите, приключили заниманието, да напуснат незабавно стадиона.
10. Препоръчва се трениращите да бъдат в зоната на изчакване не по-рано от 10 минути преди началния час на тренировката.
11. Забранява се консумацията на храни и напитки (с изключение на вода и други безалкохолни освежаващи напитки, които всеки лично носи за собствена консумация по времето на тренировката). Пластмасовите бутилки за напитки и други отпадъци, генерирани по време на тренировката, се изхвърлят задължително в специален кош за отпадъци с капак.
12. Забранява се ръкостискането.
13. Всички уреди - четки, гребла, препятствия, летви и стойки за скок височина, овчарски скок и други се ползват задължително с ръкавици за еднократна употреба.
14. Родители или други придружаващи деца за индивидуална тренировка не се допускат на стадиона!

Всеки участник в индивидуална тренировка се включва доброволно и на свой риск и отговорност!

Личният треньор отговаря за спазване на настоящите правила прилагане на хигиенните и противоепидемични мерки, свързани с Ковид-19 и е длъжнен да:
а) уведоми състезателите си за правилата, при които може да се упражнява тренировъчна дейност.
б) контролира състезателите си за строгото спазване на всички хигиенни и противоепидемични мерки по време на тренировка.
в) не допуска до тренировка лица, които не спазват хигиенните и противоепидемични мерки и настоящите правила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай