Без световно по фигурно пързаляне през 2020

Другата седмица ще се решава за 2021

Без световно по фигурно пързаляне през 2020 | StandartNews.com

Световно първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени през 2020 няма да има. Причината е пандемията от коронавирус, а решението на Международният кънки съюз (ISU). Състезанието трябваше да е от 16 до 22 март в канадския град Монреал. Десетина дни преди началото бе взето решение за отлагане, като за възможен вариант беше пренасочване за месец ноември.

Днес обаче Съветът на централата прецени, че това е неприемливо.

В отмененият форум България трябваше да има представители в три категории - при мъжете - Лари Луполовър, при жените - Александра Фейгин и при танцовите двойки - Мина Здравкова и Кристофър Дейвис.

На 28 април ръководството на международната федерацията отново ще заседава онлайн, за да обсъди перспективите за сезон 2020/2021. Целта е да се разработят различни сценарии по отношение календара на състезанията и евентуално правилата. За нас най-важно е да разберем дали за следващият шампионат на планетата, независимо кога ще проведе той, ще важат покрититет технически нормативи от отмененото първенство в Канада или не.

Напомняме, че предстоящият сезон е изключително важен, защото е квалификационен за олимпиадата в Пекин през 2022 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай