Берое би Етър с късни голове

Ветеранът Камбуров пак се разписа

Берое би Етър с късни голове | StandartNews.com

С две късни попадения в последните минути Берое спечели с 2:0 срещу Етър в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Победата за старозагорци донесоха Октавио Мантека (88) и Мартин Камбуров в добавеното време на двубоя. 

Двубоят започна с по-активна игра на домакините, но сериозни положения пред вратата на Етър липсваха в първите 30 минути. Напрежение имаше само в една ситуация, в която вратарят Христо Иванов не можа да улови топката, но съотборникът му Александър Дюлгеров поправи грешката му. Много активен в тези минути бе новото попълнение Стив Фуртадо, който се отличи с няколко пробива и добри центрирания по дясното крило.

Изненадващо тимът от Велико Търново можеше първи да стигне до попадение в 26-ата минута. Дюлгеров бе оставен непокрит в наказателното поле след центиране на Педро Лагоа, но топката срещна напречната греда след хубавия му удар. След почивката домакините натиснаха още повече, като много добро включване направи резервата Октавио Мантека.  В 47-ата минута Александър Цветков проби отдясно, след което центрира по земя към Ибрахима Конте, но топката остана зад нападателя на домакините.

Невероятен пропуск пред вратата на Берое направиха гостите в 78-ата минута. Боджадж подхвана бърза контраатака отляво и с превъзходен фалцов пас прехвърли топката към нахлуващия пред наказателното поле Милчо Ангелов. Резервата на Етър видя включването на Иван Стоянов и майсторски му предостави топката на точката на дузпата. Ветеранът обаче бе застигнат от Георги Ангелов, който се хвърли в краката му и блокира удара му.

Две минути преди края резервата Октавио Мантека разпечата вратата на Етър, след като засече центриране на Милен Желев. 

В добавеното време се разписа и голмайсторът Мартин Камбуров. Ветеранът прати топката с глава от един метър зад гърба на вратаря Христо Иванов.

Скоростна атака на домакините постави в шах защитата на Етър и пред Крум Стоянов се откри страхотна възможност да открие резултата. Ударът му обаче се спря във външната страна на мрежата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай