Белгийците също влязоха в бой

Белгийците също влязоха в бой | StandartNews.com

Хулиганството и насилието продължава да тормози Европейското първенство във Франция. Този път виновниците обаче са белгийци. Група от около двадесет човека са нападнали английските фенове, които празнували успеха над Уелс (2:1) в Лил. Това става точно преди днешния сблъсък между Белгия и Република Ирландия. Вследствие на инцидента четирима белгийци са били задържани от френските власти. При нападението един от тях е хвърлил факла, която е ранила полицай от английския контингент във Франция. Той е бил откаран в болница с травма на главата. Според очевидци на мелето, фламандците са вървели по улиците и са пели песни. "Ние сме от Белгия, по принцип викаме за различни отбори, но сега сме единни. Не сме тук заради ш.....я ви мач (Англия - Уелс). Не ни интересува кой ще бие. Ние сме тук, за да направим нещо", били възгласите на хулиганите.

Междувременно един от играчите на Белгия Дрис Мертенс се закани да се изруси, ако националният им тим спечели Евро 2016. Той направи официално изявление на живо във "Фейсбук". Той даде обещанието на цели 4 езика (фламански, френски, английски и италиански). Нападателят събра над 500 000 зрители и те със сигурност ще чакат той да изпълни заканата си, ако спечелят Европейското.

Помощник-треньорът на Ейре Рой Кийн избухна срещу журналист по време на пресконференцията вчера. Той бе запитан дали смята, че Белгия са изпята песен заради загубата от Италия с 0:2.

"Ние, фаворити? Ти си пиян", изцепи се Кийн. "Това е голям отбор, пълен със звезди", каза още Кийн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай