Бекъм си купи дял от английски клуб

Легендата с 10% от Салфорд Сити

Бекъм си купи дял от английски клуб | StandartNews.com

Легендата на английския и световен футбол Дейвид Бекъм закупи 10% от пакета акции на гонещия промоция във Втора лига Салфорд Сити, правейки „Випуск 92“ мажоритарен собственик в клуба, съобщи БНР. Той се присъедини към бившите си съотборници в Манчестър Юнайтед Гари и Фил Невил, Ники Бът, Райън Гигс и Пол Скоулс, които също имат дял в Салфорд. Появата на Бекъм сред собствениците означава, че Питър Лим остава най-големият акционер в клуба с 40%.

От ръководството вече излязоха с изявление, в което казаха, че бизнесменът ще продължи да осигурява финансова подкрепа за бъдещото развитие на тима. Салфорд е трети в Националната лига, но е само на точка от лидерите в таблицата Лейтън Ориент и Солихъл Моорс при 16 оставащи кръга до края на първенството.

В предградието на Манчестър Салфорд се намира стадион "Олд Трафорд".

,,За мен е чест да се присъединя към Питър и ,,Випуск 92“ като съсобственик на Салфорд. Това е специален клуб“, започна Бекъм. ,,Прекарах ранните си години в Манчестър Юнайтед в Салфорд. Израстнах там, затова идването ми тук ме прави истински щастлив. Салфорд е постигнал толкова много успехи за кратък период от време, феновете са невероятни и съм наистина развълнуван да бъда отново тук“, завърши бившият английски национал. 

фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай