Бекали ръководи "Стяуа" от пандиза

Феновете се чудят да празнуват ли спечелената титла

Бекали ръководи  "Стяуа" от пандиза | StandartNews.com

"Господ ще ме изведе по-рано от затвора. Това е страна на сатани", изригна Джиджи Бекали преди да бъде арестуван. Единствено президентът на Румъния Траян Бъсеску може по закон да помилва Джиджи Бекали, но това няма как да се случи, защото собственикът на Стяуа е политически опонент и дори враг на държавния глава. Босът на "Стяуа" няма да има никакви привилегии. Той ще излежи присъдата си в затвора "Рахова", който е един от най-строгите пандизи в Румъния.

Президентът на "Стяуа" Джиджи Бекали, който бе вкаран в затвора за 3 години ще ръководи балканския гранд и зад решетките. "Той е достатъчно интелигентен и ще може да се разпорежда със случващото се на "Генча" дори с тези 5 минути разговор по телефона, с които ще разполага в затвора на ден". Това каза пред журналисти братът на най-известният пандизчия в Румъния - Джовани Бекали.

Както е известно ексцентричният богаташ бе осъден и на последна инстанция заради ощетяване на държавната хазна с почти 1 милион евро. С него в затвора попадна и бившият военен министър Виктор Бабюк. Присъдата срещу двете влиятелни фигури е за размяна на парцели между собственика на "Стяуа" и министерството на отбраната. Вкарването на Бекали зад решетките не мина без екшън. Джиджи опита да избяга от Румъния с полет към Израел. Намеренията му обаче бяха осуетени и той бе задържан.

Феновете на тима също са в потрес от съдбата на Бекали. "Трябва да уважаваме решението на съда и ние няма да коментираме това, че Джиджи влиза в затвора. Той е силен човек със стабилен характер. Ние ще подкрепим с всичко близките му. Ще решим допълнително дали да празнуваме титлата", заяви шефът на фенклуба на "Стяуа" Джордже Мустаца. Проблемите на бизнесмена са тема номер 1, както за спорните, така и за всички останали медии на север от Дунав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай