Байерн Мюнхен триумфира, дръпна пред Борусия Дортмунд

Германският шампион победи Шалке 04 с 6:0 в мач от 32-рия кръг на Бундеслигата

Байерн Мюнхен триумфира, дръпна пред Борусия Дортмунд | StandartNews.com

Германският шампион Байерн Мюнхен победи Шалке 04 с 6:0 в мач от 32-рия кръг на Бундеслигата. По този начин баварците вече имат 4 точки преднина пред Борусия Дортмунд два кръга преди края на първенството. Тимът от Дортмунд все пак има мач по-малко.

Серж Гнабри вкара два гола за Байерн, по един добавиха Томас Мюлер, който откри резултата, Йозуа Кимиш от дузпа, младият французин Матис Тел, както и Нусаир Мазрауи в добавеното време.

Шалке 04 бе изпреварен в класирането от Бохум и вече е на 16-а позиция, която праща тима на бараж за оставане в елита.

Унион Берлин победи Фрайбург с 4:2 в двубоя за място в Шампионската лига. Тимът от столицата поведе с 3:0 преди почивката, като головете вкараха Кевин Беренс и две попадения на Шералдо Бекер. Фрайбург се събуди след почивката и намали до 3:2 благодарение на Мануел Гулде и Винченцо Грифо. Аиса Лайдуни отбеляза четвъртия гол за Унион десет минути преди края след асистенция на Бекер. Тимът от Берлин поне временно се изкачи на третото място в класирането и има три точки преднина пред Фрайбург, който все още не е загжубил надежда за Шампионската лига.

Айнтрахт Франкфурт се наложи над Майнц с 3:0. Точни за актуалния шампион в Лига Европа бяха Дайчи Камада от дузпа, Аурелио Бута и голмайсторът Рандал Коло Муани. Айнтрахт е на осма позиция с 46 точки, а Майнц остава девети.

Бохум направи чудесна операция, като се наложи над Аугсбург с 3:2. До средата на втората част резултатът бе 1:1, като за домакините откри Кристофер Антми-Анджеи, а Арне Майер изравни за Аугсбург. Бохум дръпна с две попадение чрез автогол на Джефри Гоувелюв и Антони Лозила. В края на мача Келвин Йебоа върна един гол за Аугсбург. Бохум обаче изпревари Шалке и вече е на 15-о място.

В последния мач Волфсбург надигра Хофенхайм с 2:1. "Вълците" поведоха с два гола чрез Юкуб Камински и Джанлука Валдшмид, а Хофе върна само един гол, като Гилавоги си вкара в собствената врата. Волфсбург вече е шести в Бундеслигата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай