Батков настрои "Левски" за бой

На "Герена" умуват само кой ще замени Рамос

Батков настрои "Левски" за бой      | StandartNews.com

София.  Собственикът на "Левски" Тодор Батков и останалите шефове дадоха тон за победа над ЦСКА. Вечното дерби е в събота от 16,00 часа на националния стадион и ще бъде първата среща от това първенство, предавана пряко по БНТ.

Адвокатът, Иво Тонев, Константин Баждеков, главният мениджър Дончо Донев и членът на УС Николай Илиев посетиха съблекалнята вчера. След кратък разговор с тях играчите се отправиха за последната тренировка преди дербито в добро настроение. Шефовете пък продължиха да бистрят политиката на клуба в треньорската стая. "Нормално е ръководството да бъде при отбора преди такъв мач. Искахме да внесем спокойствие в играчите. Надяваме се, че те ще свършат работата си на терена", обяви изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков. Тодор Батков и Иво Тонев обявиха, че няма да говорят, докато не мине мачът. А малко след това журналистите бяха приканени да напуснат стадион "Георги Аспарухов". Илиан Илиев бе обявил, че останалата част от заниманието е закрита. Жест бе направен единствено към петима от редовнити кибици на "Герена".

"Сините" обаче си признаха, че до последно ще имат една дилема около състава. Илиан Илиев ще умува кой да замени Кристовао Рамос. С най-големи шансове е Роман Прохазка, който имат опит като дясно крило от "Спартак" (Търнава). Именно като такова той направи впечатление на хората от "Левски" при сблъсъка им със словаците. Другият вариант е Илиян Йорданов. Но той е пазен и като алтернатива на Симеон Райков за левия фланг. За останалите постове Илиан Илиев няма кой знае какви алтернативи.

Искам да покажем агресия, но без блъскане, ритане и борба, отсече треньорът на "Левски". "Начинът за настройване със стари мачове не е от сега. Най-важното е да излезем без страх. В последно време именно това пречеше на "Левски" и ЦСКА. Прекалено много значение се отдава на този мач. Все едно светът свършва с него", каза Илиан, "Вярвам на отбора като колектив. Справихме се в трудни ситуации. А те не бяха малко и в нито една не сме имали план "Б". Знам добре как готви Стойчо Младенов отборите си и какво иска от играчите. Бил ми е треньор. В тези срещи и най-малките неща правят впечатление. И един шпагат се помни с години", коментира Илиев.
Той разкри, че има две притеснения около Гаджев. "Не знам дали ще може да издържи 90 минути след двата мача с националния. Вкарали са ни 4 гола, но говорят, че защитата ни била слаба. Затова ще атакуваме", завърши варненецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай