Батков: "Левски" се съхрани благодарение вярата на Стоян

Батков: "Левски" се съхрани благодарение вярата на Стоян | StandartNews.com

Тодор Батков присъства на поклонението на Стоян Хранов, дългогодишният шеф на СК "Левски". Ето какво сподели адвокатът пред медиите.

- Г-н Батков, липсва ли ви "Левски"?
- Аз не чувствам да съм се отделил. Не искам да казвам повече. Формално още съм и президент, макар че депозирах оставка още юни. Надявам се на 23 да бъда освободен. Продължавам да съпреживявам...


- Титлата реалност или по-скоро все още мечта?
- Нека ръководството да определи приоритетите, но мисля, че "Левски" има сили да стане шампион. Поне го показва за сега. Има дух, има непримиримост. Мисля, че самите футболисти искат да станат шампиони този път наистина и заплатите са на втори план, които апропо получават навреме.


- Кой е основният конкурент "Лудогорец" или "Литекс"?
- И двата. Аз мисля, че ако в "Лудогорец" тези футболисти заиграят, както могат и както ние всички знаем, няма да са това, което са в момента. Така че те са в по-голяма степен конкурент от колкото "Литекс".


- Държите ли връзка с новото ръководство?
- Държим комуникация, чуваме се, виждаме се, но новите акционери си движат нещата, те носят ангажимента. Аз обаче винаги съм казвал, че това кой притежава акциите е формално, защото който и да ги държи, той ги държи за всички левскари, и в името на един силен "Левски", който да носи радост на хората.


- Какво ще кажете за загубата на Стоян Хранов?
- Уникален човек. Мога спокойно да кажа, че "Левски" се съхрани благодарение на безграничната вяра на Стоян, на неговата комуникативност, упоритост, енергия. Правеше невероятни комбинации само и само да се запазят спортовете. Аз си мисля какво ще стане сега с "Левски". Трябва много бързо да се реагира, да се ангажират хора, да се избере нов председател, който да продължи делото. Да продължи диалога с държавата, който е много усложнен. Въпросът за базата не е решен. Аз бях 17 години само във футбола, но бяхме в прекрасни отношения със Стоян. Помагал ми е, аз съм му помагал много пъти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай