Баща и син са първите с голове на европейско

Героят за Италия можеше да е... физик.

Баща и син са първите с голове на европейско | StandartNews.com

Италия се промъкна много трудно до 1/4 финалите на Евро 2021. С много късмет, драма и класа в решителните моменти.

А героят е Федерико Киеза.

Но вече историята е друга. Само преди няколко месеца - през март, баща и син с фамилията Киеза станаха единствената италианска двойка с попадения в Шампионската лига и петата в историята след Лилиан и Маркюс Тюрам, Патрик и Джъстин Клуиверт, Абеди Пеле и Андре Айю и Златко и Лука Захович.

Сега вече те са първите, които имат голове на европейски първенство.

Киеза - баща е със 138 гола

“Вкарал съм 138 гола в Серия “А”, в КНК, в купата на УЕФА, в купата на Италия, но най-горд бях, когато едни деца спряха сина ми за автограф на улицата. След това ме забелязаха и ме питаха: Вие бащата на Федерико ли сте? Може ли и вашия? Искрено се гордея с него”, призна Енрико в интервю за La Gazzetta dello Sport.

Киеза - младши иска да изучава Вселената

Всъщност родителите никога не са натискали Федерико да стане футболист. Дори го записват в английски лицей във Флоренция. “Заради това на мен ми е най-лесен въпросът какво бих станал, ако не бях футболист. Физик. Изучаването на Вселената винаги ме е привличало”, обяснява Киеза-младши.

Много интересен отговор дава Федерико и на въпроса какви би взел от играта на баща си. “Да съм еднакво добър с двата крака”, отвръща той. И голът му срещу Австрия дойде точно по този начин - глава, десен крак и удар с левия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай