"Барселона" и "Байерн" се класираха за полуфиналите в ШЛ

"Барселона" и "Байерн" се класираха за полуфиналите в ШЛ | StandartNews.com

Барселона. "Барселона" отново не успя да победи "Пари Сен Жермен", но все пак се класира за полуфиналите в Шампионската лига. Двата тима завършиха 1:1 на "Камп Ноу", но след 2:2 преди седмица "каталунците" продължават напред.

Тито Виланова реши да остави Лионел Меси на пейката. Все пак аржентинецът се появи в игра малко след гола на ПСЖ. За гостите Златан Ибрахимович бе титуляр, докато Дейвид Бекъм бе резерва. Английският полузащитник влезе в края на двубоя, но не успя да помогне на своите.

"Барселона" започна с натиск, но не съумя да стигне до гол. След 20-а минута гостите заиграха по-добре, стремяха се да реализират, но това не се случи. Сериозна заслуга за нулевото равенство преди почивката имаше и Виктор Валдес, който се представи на много високо ниво.

ПСЖ все пак откри в 50-та минута след страхотна контраатака. Хавиер Пасторе бе изведен отлично, стигна до наказателното поле на каталунците и не остави шанс на Валдес.

След гола французите продължиха с опасните контри, а Виланова пък отговори като пусна в игра Лео Меси.

Аржентинецът раздвижи играта на домакините, за да дойде и изравнителното попадение. След добро взаимодействие между Меси и Давид Вия, топката стигна до Педро Родригес, който с плътен удар в 71-а минута вкара за 1:1. До края на мача повече голове не паднаха и така "Барселона" продължи напред.

В другия четвъртфинал, в Торино, "Байерн" победи с 2:0 "Ювентус" и след същия резултат преди седмица си осигури място на полуфиналите.

"Ювентус" започна мача с натиск, който обаче не доведе до чисти положения пред противниковата врата. В последните 10-ина минути на първото полувреме немците успяха да задържат топката повече, но също на свой ред не можаха да отбележат.

Малко след почивката домакините имаха добра възможност, но удар на Фабио Куалиарела мина покрай страничния стълб. Малко по-късно Ариен Робен пък нацели греда за немците.

В 64-та минута Хави Мартинес стреля, Буфон изби топката, но право на главата Манджукич, който вкара за 1:0 в полза на немците. В 91-та минута Клаудио Писаро оформи крайното 2:0 в полза на Байерн.

Другите два полуфиналиста са "Реал" Мадрид и "Борусия" Дортмунд, а жребият за полуфиналите е в петък, 12-и април, от 13 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай