"Барселона" прибира Меси до живот

Двете страни са започнали преговори за нечуван договор

"Барселона" прибира Меси до живот | StandartNews.com

Ръководството на „Барселона” и Лионел Меси започнаха преговори за подновяването на договора на футболиста, съобщават ексклузивно в Испания. Както е известно, настоящият контракт на аржентинеца изтича на 30 юни, пише Gong.bg. Според информация на вестник Sport, президентът на каталунците и бащата на Меси, който е и негов агент – Хорхе Меси, вече са имали няколко срещи в последните дни. Финалното предложение към Меси, както финансовото, така и спортно-техническото, ще бъде отправено към него, след като приключи пълният икономически одит на клуба.

В Испания още твърдят, че първоначалното предложение на Лапорта към Меси е било прието на първо четене, без да бъдат уточнявани много конкретни детайли. Идеята на новоизбрания президент на клуба Жоан Лапорта е да предложи доживотен договор на Лионел Меси, който ще обвързва двете страни и след края на активната състезателна кариера на футболиста.

Според спекулациите в Испания Меси не се интересува толкова от финансовите параметри от сделката, а от представянето и амбициите на клуба през следващия сезон.

„Въпреки че двете страни са далеч от договорка, първите стъпки към подновяването на договора на Лионел Меси с „Барселона” са направени”, пишат още в Каталуния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай