Барса ще уволни Валдерде

Роберто Мартинес ще е новият треньор на Лео Меси и компания

Барса ще уволни Валдерде | StandartNews.com

Ръководството на Барселона е решило да уволни наставника Ернесто Валверде, като всичко около този ход е договорено, остава само официалното обявление. Според каталунските медии, това може да се случи още до края на деня, но е възможно развръзката да бъде оставена и за сряда сутринта. 

Валверде е имал среща с босовете, на която е бил информиран за решението им. Освен провалите в Шампионската лига и Купата на Краля, основен довод за раздялата с него била и фактът, че играчите вече нямали увереност в качествата му да ги ръководи. 

Вече е ясно и кой е първата опция пред "блаугранас" за негов заместник. Това е селекционерът на Белгия Роберто Мартинес. През ноември миналата година той беше сериозно спряган за наставник на Реал Мадрид след уволнението на Жулен Лопетеги, но категорично отказа поста на "Сантиаго Бернабеу". 

"Не мога да кажа "да" на нито един клуб, докато първо не говоря с федерацията. Повече не мога да коментирам", сподели Мартинес пред Het Laatste Nieuws, като изводите са, че има контакт от Барселона и скоро се очаква разговор с шефовете на федерацията. Мартинес има договор до 30 юни 2020 г. и ще трябва да се плаща неустойка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай