Банкери върху ски впечатлиха Жирардели

Банкери върху ски впечатлиха Жирардели | StandartNews.com

Банско. Над 70 финансисти от България, Полша, Словакия, Унгария, Белгия, Италия, Испания и Швейцария се отдадоха на любимия си спорт в Пирин над курорта Банско. Те показаха уменията си на спортисти по време на надпреварата, която се организира от Европейската система на централните банки.

 

Най-добрите скиори от тях впечатлиха не кой да е, а петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели. Легендата на белия спорт пристигна в страната ни за уникалното по рода си европейско първенство по ски за банкери. Жирардели награди победителите в различните дисциплини на състезанията. Събитието се проведе в България по повод 135-ата годишнина на Българска народна банка.

 

Настроението на банкерите-скиори бе отлично в съботния слънчев ден. Макар че бяха изхабили доста сили и страст в надпреварите в четвъртък и петък. Първо се състезаха на супергигантски слалом, а след това – на гигантски слалом. „Нали сме банкери, правилно сме си разпредилили силите, за да ни останат и за последното състезание – слалома", споделиха с усмивка финансистите. И доказаха думите си, тъй като уверено се спускаха по писта „Алберто Томба", която не никак лека. 22 жени и 44 мъже стартираха под аплодисментите на колоритната публика.

 

Зрителите не спряха да окуражават състезателите, които дадоха най-доброто от себе си. Всички караха с хъс и талант по пистата. Банкерите от чужбина най-често повтаряха : „Възхитени сме от всичко, което видяхме и в курорта, и в ски центъра". Швейцарците също са впечатлени от добре сработената машина в ски зоната, която работи досущ като швейцарски часовник. Техният сънародник Акос Бакос отвя конкуренцията на супергигантски и гигантски слалом. В събота обаче в първия манш на слалома бе изпреварен от словака Игор Плавка, който даде време 39,70 секунди, а швейцарецът бе с 39,79 секунди. „Няма значение кой ще е първи. От значение е, че се радваме на любимия спорт и на прекрасните Банско, ски център и Пирин планина. Благодарим, Банско, благодарим, България", сподели банкерът от Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай