Балъков: Получихме урок по модерен футбол

Трябва да намалим индивидуалните грешки, категоричен е треньора на националите

Балъков: Получихме урок по модерен футбол | StandartNews.com

Националният селекционер  на българския национален отбор Красимир Балъков сподели мнението си след загубата с 0:4 от тима на Англия в европейските квалификация от Първа група играна на "Уембли" в Лондон.

"Урок по динамика беше този мач, по модерен футбол и импровизация. А ние просто в отделни моменти не можахме да отговорим на тази динамика на английския футбол. Знаехме, че ще ни бъде тежко. Може да звучи странно, но мисля, че концепцията, която бяхме заложили, през по-голямата част от мача функционираше. Доволен съм от играчите въпреки тежката загуба. Виждате сами, доста сме далеч от английския футбол. Но трябва да работим, това е пътят. Но когато играем със савмочувствие, се случват добри неща. При 1:0 можехме да изравним, през второто полувреме имахме също две добри възможности. Три от четирите гола са от наши грешки. Само третия е от игра, случи се при паса на Бодуров. Трябва да отстраняваме тези грешки. Мисля, че днес направихме едно добро начало. Сега ни предстои гостуване на Република Ирландия в контролна среща /б.р. на 10 септември/, за което Балъков каза:  "Може би в Дъблин ще вземат участие доста от хората, които не играха, а и някои от днешните титуляри също ще играят. Искам същото влагане както днес, само трябва да намалим индивидуалните грешки".

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна, че въпреки резултата в много моменти от двубоя отборът му е изпитвал затруднения и той не се е чувствал спокоен. "През по-голямата част от мача играхме добре и съм доволен. Осъществихме контрол на играта, с динамика успявахме да създадем пространства. Въпреки резултата, не ни беше лесно и определено беше труден мач. Тези три точки са изключително важни за първото място в групата", заяви треньорът на Англия. Според него Красимир Балъков се опитва да наложи своите идеи в националния отбор на България и затова периодът е доста труден за нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай