Българските атлети са в елита на Европа

Българските атлети са в елита на Европа | StandartNews.com

"Представянето на българските атлети в Амстердам може да бъде определено като отлично". Това коментира след края на европейското президентът на БФЛА и първи вице на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Три сребърни медала, едно четвърто място, две пети и едно седмо показват, че българските атлети имат място в елита на Европа, изтъкна той.

Ето какво каза още Карамаринов:

"Носителките на медалите Ивет Лалова и Мирела Демирева естествено заслужават отлична оценка. Местата в шестицата на Момчил Караилиев, Радослава Мавродиева и Тихомир Иванов също показват стабилност. Радващото е, че след влизането в първа лига на Европа преди година сега в Амстердам българските атлети постигнаха най-доброто си представяне на европейско първенство след 10-годишна пауза. Това показва прогрес и заслужава адмирации.

Притеснителни за мен са здравословните проблеми на Георги Иванов и Георги Цонов, за които се разбра тук в Амстердам. С прибирането в България ще искам спешно медицинско мнение, защото тяхното състояние е притеснително, а до олимпиадата има по-малко от месец.

Голямото ми желание е всички български атлети да са във върхова форма по време на олимпийските игри в Рио".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай