Български десант в Копенхаген

1000 фенове викат за нашите въпреки солените цени

Български десант в Копенхаген | StandartNews.com

Копенхаген. Сериозна подкрепа ще имат волейболните национали на ст. "Паркен" срещу Италия. Пред "Стандарт" български студенти, живеещи в Копенхаген, разкриха, че се организират във Фейсбук как да ударят рамо на водения от Камило Плачи тим.

Независимо че за ст. "Паркен" вече има билети с хубави места само от 50 евро нагоре, българите са категорични: това няма да ги спре, за да подкрепят на живо волейболистите по пътя им към европейския финал.

Очаква се в Копенхаген да пристигнат днес и много българи, живеещи в Берлин. Цената на самолетния билет за директния полет до датската столица е само 100 евро, което прави възможно посещението на полуфинала и на неделния мач на нашите. Така е твърде вероятно на трибуните и в двата дни да има по около 1000 наши фенове.

Според официалната страница на датската федерация, където се продават онлайн билети за мачовете на "Паркен", до снощи имаше все още билети по 30, 37 и 50 евро. Детските са по 15. Най-скъпият пакет пропуски е от 120 евро, като с него могат да се гледат мачовете в събота и в неделя.

За Копенхаген замина и Денис Ризов заедно с гаджето си. Той ще подкрепи "лъвчетата", а после ще направи и репортаж за предаването си по БНТ. Гост в предаването му "Денис и приятели" ще бъде водачът на волейболистите ни Любо Ганев. Както написахме, в неделя към Копенхаген потегля и спортният министър Мариана Георгиева, за да гледа финала или битката за бронзовите медали.

Пламен Вълков

Страх от Цветан Великолепни

Колената на италианците се разтрепериха преди сблъсъка с България на европейското по волейбол. "Лъвчетата" играят с "адзурите" от 19,00 ч полуфинал, ТВ7 предава директно от Копенхаген. Формата на лидера ни Цецо Соколов паникьоса съперника. "Внимавайте със Соколов, той е най-добрият играч на европейското", алармира "Гадзета дело спорт", като добави, че "адзурите" ги очакват съвсем различен мач срещу България. "Цецо има цели 131 точки от началото на шампионата, докато вторият и третият - Зайцев (Ит) и Атанасиевич (Сърб) са едва с по 88 т. Ако не го спрем, ще ни сполети съдбата на Полша и Германия", написа най-тиражният спортен вестник на АпенинИте.

Класата на гиганта от Ресилово бе призната и от руския сайт championat.net. "Братушките" срещат Сърбия в другия полуфинал и хвърлят едно око към нас. "Цветан Великолепни е просто невероятен! Той направи нещо ново във волейбола - просто си взе два мача сам. Нямаше какво да го спре", изчеткаха българския диагонал в Русия.

Земляци на звездата от Ресилово разкриха тайната на силната му форма в шампионата. Ден преди да замине за eвропейското първенство, Цецо се появил пред портите на Ресиловския манастир, който се намира встрани от пътя за седемте Рилски езера. След това Соколов паркирал лъскавото си порше пред родната къща в селото. По стара фамилна традиция 207-сантиметровият нападател се подкрепил с любимия свински гювеч на мама Йорданка, а после пробвал и новата ракия на бащата Николай. Неведнъж нападателят е споменавал, че преди важни форуми зарежда батериите именно в подножието на Рила планина. Любопитна подробност е, че в китното дупнишко село огромни имоти имат Мадоната на родния попфолк Сашка Васева и братя Галеви. Терминатора край мрежата обаче тотално е заличил славата им. Ресилови коментираха, че само Цецо е способен да доведе в този край на България туристи от цял свят. "Все пак той си е запазената марка на нашата чиста вода, въздух, храна и природата. Който иска да е здрав и силен като него, да дойде тука да живее", призоваха селяните, докато стягаха трапези за битката тази вечер.

Спират прокоба с рибен курбан

Върли фенове на волейбола във Варна помолиха известния ясновидец Божидар Караджов да спре каръка на националите. За да скърши черната серия "вечно четвърти", медиумът направи специален ритуал на основа рибен курбан и няколко свръхтайни процедури. Надеждата е чрез дарбите си да въздейства на космическата енергия, за да може нашите момчета да се избавят от постоянните четвърти места. От 2009 г. насам мъжкият ни тим вечно губи битката за медал.

Проблем е краткият срок, но Караджов положи всички сили за енергийно въздействие и атакува главно емоционалната обвивка на човешкото тяло, изпращайки целенасочен и изключително силен положително зареден импулс към целия ни отбор.

Войната на нерви започна в хотела

Всички полуфиналисти са в един хотел в Копенхаген, съобщи водачът на делегацията ни Любо Ганев. Българите се разминават по коридорите с италианците, заканват се кой ще победи, но в дружелюбен тон. Нашите шефове се опитват да озлобят отбора с думите на италианския треньор Беруто отпреди първенството: "България няма шанс!".

Иначе сънародници от цял свят звънят за билети. "На мен лично ми се обадиха приятели от Италия и викат: "Идваме, само не знаем за кой да викаме?", сподели пред "Стандарт" Любо Ганев, "Казах им: "Как за кой! за България".

Вергов бяга от сцената

Актьорът Юлиян Вергов ще бяга от сцената при всеки антракт, за да гледа волейболистите срещу Италия. "Моите очаквания са за победа", сподели спортният фен. "Българският отбор се представи отлично. Ще победим. Ще гледам мача на пресекулки през 10-15 минути, когато не съм на сцената, защото имам представление в Народния театър", каза Вергов.

Пред телевизора ще е депутатът от БСП Петър Кънев, вицепрезидент на волейболната федерация.
"И до момента успехът на нашите момчета е много голям. Ще гледам със семейството си у дома", каза депутатът.
Пред телевизора ще е и колегата му от ГЕРБ Пламен Нунев. "Това, което показа българският отбор до момента, ми дава основание да съм оптимист. Играта на нашите е във възходяща линия. Ще победим италианците с 3:1 или 3:2. Един от любимите ми играчи е Цветан Соколов, но и останалите момчета са много добри", каза братът на прочутата ни Анелия Нунева.

В Дупница: Кюфтета на аванта за Соколов

Всяко първо и девето кюфте ще е безплатно в чест на Цецо Соколов. Това обявиха момчетата зад скарите срещу техникума в Дупница, завършен и от звездата. Символиката е ясна - волейболистът играе с номер 19. Цяла Дупница пали свещи за здравето на Цветан. В църквата "Св. Георги Победоносец" няколко жени вече три сутрини подред носили листче с името на топволейболиста. Желанието им било то да се чете лично от архиерейския наместник отец Паликарски на сутрешната служба. Според православната традиция ритуалът ще осигури помощ от Всевишния в най-завързаните моменти срещу Италия. Дали заради високите коефициент, или от местен патриотизъм, но най-често приеманият залог в Дупница беше победа за България с 3:2 гейма. Здрава софра стяга и Омуртаг заради Виктор Йосифов. В Разлог имат пловдивчанина Ники Пенчев за свое момче и се заканиха виковете им да стигат до Банско.

Eлитът стиска палци

Политическият елит винаги е подкрепял волейбола. "От САЩ следих добрата игра на нашите момчета. Вярвам в тях и им стискам палци да спечелят и срещу Италия", сподели президентът Росен Плевнелиев. Бившият премиер Бойко Борисов каза за "Стандарт": "Пожелавам им искрено успех, духом ще бъда с момчетата. Дал съм много за спорта и ще продължа да го правя".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай