България излиза срещу историята в Италия

И Камило Плачи свали шапка на селекционера ни за свършената работа

България излиза срещу историята в Италия | StandartNews.com

Палермо. България никога не е побеждавала италианците на футбол като гост. Тази вечер в 21,45 ч. тимът на Любо Пенев ще се опита да счупи традицията. Така ще посегне към първото място в групата, макар че и второто ни гарантира участие в плейофа за Мондиал 2014.

България хвърли "Мис Национален отбор" в битката за световния шампионат по футбол през 2014 г. Хубавата Тереза изпрати Любо Пенев и компания за Палермо, където тази вечер от 21,45 ч. излизаме срещу Италия. Отидем ли на Апенините за квалификация, задължително падаме, сочи историята. Боби Михайлов обаче откри вчера, че откакто миската се зае с националите, нижем само победи и равенства. Каквото и да вземем в Сицилия, ще ни помогне безкрайно много в битката за второто място. Дори и загуба обаче ни оставя реални шансове за плейоф.

Тереза Райкова се появи с ултра къса поличка на летището въпреки ранния час вчера. "Футболистите не ми казаха нищо. Те бяха още сънени. Аз си поговорих само с Боби Михайлов. Той ми заръча да стискам палци. Каза ми, че откакто съм талисман на отбора, нямаме загуба в квалификация. Той явно е суеверен, дано това да продължи и след мача с Италия", сподели Тери пред "Стандарт". По традиция тя лисна вода за късмет пред отбора. "Станах в 5,00 сутринта, за да се приготвя. Облякох новия си екип. Въпреки че полата бе доста къса, изобщо не ми беше студено. Бях много развълнувана", разказа още Тереза. Райкова съжалява, че няма да може да гледа мача с Италия на живо. Тя трябваше да пътува до Палермо и дори получи билет за самия мач, но в последния момент нещата пропаднаха.

"Ще се опитаме да променим историята", заяви пък самият Боби Михайлов, явно окрилен от срещата с Тереза. Ако пък не успеем, ще се борим във всички останали мачове, за да имаме един финал с Чехия в София".
За да разруши традицията, Любо Пенев пък взе за първи път цялото семейство. На летището дойдоха половинката му Кристина и синът им Никълъс. В самолета се качи и големият му син Любо от връзката на селекционера с манекенката Даниела Серданова. Всички ахнаха от уникалната прилика между Пенев-младши и футболната ни легенда. Тийнейджърът не само е одрал кожата на прочутия си татко, но копира тотално и жестовете му. При опита на фотографите да го щракнат Пенев-младши се понамуси и обърна гръб на камерите. Другата известна дама в самолета беше Светлана Лечкова, съпруга на първия вицепрезидент на БФС. По традиция в чартъра на националите се настани и бившият международен рефер Антон Генов с приятелката си - манекенката Стела Радославова.

Признание

Селекционерът на волейболните ни национали Камило Плачи даде брифинг вчера. Италианецът беше подготвен на въпроса кой отбор ще подкрепя в предстоящия мач между "адзурите" и България. "Знам, че ще ме питате. Искам преди всичко да поздравя Любо Пенев за отличната работа, която върши. Има реална възможност отборът да се класира за световното", сподели специалистът.

Миналата година, когато адзурите гостуваха, Плачи се срещна с треньора на Скуадрата Чезаре Прандели. На визитата присъства и пратеникът на "Гадзета дело Спорт". "Поздравявам и двата тима. Нека спечели, който играе по-добре", пожела италианецът, който вече четири години работи в нашата страна.

"Адзурите" водят красива агитка

Тази вечер на стадион "Ренцо Барбера" в Палермо ще е доста горещо не само на терена. Играе ли Италия, обективите са обърнати и към трибуните, тъй като дамският фронт на "скуадрата" винаги е бил забележителен. Така ще бъде и в Палермо. Няма да видим Николета, Алисия и Елена Паришева, но пък при "адзурите" един фен има с какво да си оплакне окото.

Най-нашумялата футболна половинка това лято е гаджето на Алесандро Матри - Федерика Нарги. Въпреки че не е в групата на Чезаре Прандели, нападателят на "Милан" и гаджето му се заканиха да дойдат на мача. Пък и по сицилианските плажове не е хич зле. Италианската тв звезда и модел стана хит в Милано, след като половинката й се премести от "Юве" при "росонерите", Балотели и неговите гаджета не са интересни. Федерика е брутално готина", написаха медиите на Апенините.

Разбира се, задължително е да се обърне внимание и на "класиката" Алена Середова, която дели постелята с Джиджи Буфон. "Не мога да живея и ден без него", призна чехкинята, която дори се уреди с пост в "Юве", за да бъде по-близо до мъжа си. "Сексът с Буфон е страхотен. Той е като Роко Сифреди (б.р. легендарна порнозвезда). Винаги сме го правили добре. Страстта не липсва. Не се страхувам да кажа, че е мъжът на моя живот. Стискам му палци да се върне без гол, за да вкара другаде", признава палавата Алена. "Липсата на секс ме побърква", добавя притежателката на едни от най-известните гърди на планетата, благодарение на които проби в модата. През 1998 г Середова стана втора на "Мис Свят".

Новата звезда на италианския футбол Стефан Ел Шарави пък заби рапърка. Естер Джордано е и моделка. Ел Шарави събра очите на своите колеги в "Милан", като представи красавицата на 26-ия рожден ден на Кевин Принс-Боатенг. Фараона реши да се избъзика с рожденика, че му води като подарък проститутка. Дебелашката шега изчерви прочутото гадже на празнуващия - Мелиса Сата, но минути по-късно истината лъсна.
Един от лидерите Даниеле де Роси ще има тази вечер подкрепата на англичанката Сара Фелбербаум. Заради актрисата Даниеле заряза Тамар Писноли, от която има и дете. Алесандро Диаманти се постара агитката на "Скуадрата" да има и азиатски привкус. Половинката му Силвия Хсиех, която е с тайвански корени, събра очите на всички по време на Евро 2012.

В светлините ще попадне и съпругата на Андреа Пирло - Дебора Роверси. Красавицата се умори да повтаря, че обича съпруга си въпреки факта, че той има ромски корени.

Едва ли ще видим обаче половинката на Алберто Джилардино, който ще води атаката срещу нашите. Той е на нокти за брака си с Алис Бриголи, от която има две деца. Медиите на Апенините усилено се опитват да докажат, че тя е лесбийка или поне бисексуална.

Рикардо Монтоливо е наказан и ще седне редом до "зайче" на "Плейбой". Халфът на "Милан" се чуди как да опази Кристина де Пин от похотливия свят на италианския футбол.

 

Лео гледа на пица с левскар

Водещият на кулинарно шоу по ТВ7 Лео е доста раздвоен за тазвечершния мач в Палермо. "Ще гледам битката с вратаря на "Левски" Мишо Иванов. Сигурно ще идем у нас. Ще си вземем биричка, пица и пред телевизора. Не го знам за кой ще вика, но аз съм за равен", разкри Лео пред "Стандарт". Мишо Иванов изкара дъги години в Италия и е фен на "адзурите", но, разбира се, тази вечер ще стиска палци за България. Още повече тъй беше повикан от Любо Пенев за мачовете с Япония и в Казахстан.
"Преди година пак давах интервю и предрекох, че мачът ще завърши 2:2 и хоп... ето, че така и стана. Сега бих казал - 1:1, за да сме доволни всички", добави Лео. "За голмайстори не знам. Може би Балотели! А, той пък ли няма да играе? Стига бе! Тогава залагам на Кандрева. За вас ще реализира момчето от "Астън Вила" - Тонев", завърши веселякът Лео.

Две бири на аванта при наш гол

Кръчми и спортни барове в Бургас готвят какви ли не промоции, за да "дръпнат" футболните фенове сред туристите. "Край морето вечер става студено и от края на август извадихме завивките. За мача съм приготвил повечко", обясни Станимир Сотиров, наемател на заведение на плажа. Други собственици стискат палци за по-големи мъжки компании и са заредили с повече наливна бира. Пъбовете в центъра на Слънчев бряг са обявили предложенията си още преди почивните дни."Три бири на цената на една при български гол", гласи най-актуалната промоция. Има и барове с футболни предложения - 50 г българско питие и 100 г ядки за 6 лв. Освен цените на нощувките от началото на септември паднаха и тези на напитките по заведенията в комплекса. Днес кръчмарите се кръстят да няма дъжд и силен вятър, за да завъртят оборот.

Нумеролози: Шестицата носи късмет на треньора

Шансът ни да победим Италия не е голям, успех за нас ще бъде и реми. Това вещаят звездните знаци часове преди футболния сблъсък. "Основното ми притеснение е, че срещу нас ще действат Марс и Сатурн, които са в лоша позиция - квадратура. Трябва да излезем с голямо самочувствие", тълкува звездните знаци астрологът Татяна Янковска.

Хороскопът на треньорите, родени в един и същи месец август, подсказва, че срещата ще бъде доста завързана. В звездната карта на Любослав Пенев (зодия Дева) енергия ще наливат Слънцето заедно с Юпитер - планетата на късмета, както и Меркурий, носещ хитри решения и успехи зад граница. "Това са три фактора, които ще действат силно. Т.е. Пенев е открил път", изтъкна още Янковска, "Чезаре Прандели (зодия Лъв) също има отлични планетни конфигурации за мача. Хороскопът на Италия също е много силен".

Според нумероложката Ели Маринова световната квалификация ще бъде много оспорвана дори може да има и изстъпления на фенове. "Пенев е силно мотивиран. Tози мач за него означава твърде много, защото той в момента се намира в 9-та лична година, в 9-ти личен месец, а мачът се играе в негов 6-ти личен ден. А България, както знаем е под знака именно на шестица", откри знаменателни съвпадения при нашия треньор експертката по Кабала.

Англичани викат за нашите

Всички места са резерве в култовото заведение "Трите лъва", намиращо се на пристанище Варна. Освен местни запалянковци места са ангажирали две млади италиански двойки и много англичани, които работят у нас. Поданиците на короната ще викат за България. Те обясниха, че са с всички отбори, които ритат срещу Италия, като единственият им по-голям дразнител е Аржентина. Срещата ще се излъчва по 3 плазми и на цял екран на лятната тераса. Голяма халба бира върви с промоция, а на 5 бири една е гратис. Евтини са всички вкусни мезета.
8 телевизора ще предават мача на България срещу Италия в тузарското заведение "Капитан Кук" на Морска гара. Почитател на италианската кухня е самият главен готвач Пламен Петров, който задължително приготвя салати и гарнитури със средиземноморски вкус. Ще има спагети и ризото.

Ще ни вкарат след игра с ръка

Теодора Стефанова, гадателка

Ще коментирам мача в тв студиото, където работя. Италианският отбор в никакъв случай не подценява България. Подхождат с голям респект и казват, че сме опасен съперник. Да внимаваме да не ескалира напрежението, за да няма червен картон преди мача с Малта. Момчетата на Любо Пенев са готови, имат хъс и мотивация. Ще покажат характер. Равностойна среща. И едните, и другите ще отбележат гол. Единият ще бъде много дискусионен. В последните минути не трябва да се разсейваме, защото игра с ръка до пеналта ни може да е фатална. Малко ще изпуснем мача в защита. Домакините ще са много агресивни. В Малта давам твърда победа - изстрадана, но сладка. Делев, Манолев, Ивелин Попов ще са герои на двата мача.
Добре е, че Пенев е със семейството си. Децата са чистата енергия, носят му кураж.

Благоевград на площада

Благоевград ще излезе на площада, за да подкрепя националите. Общината изгради огромен екран в центъра и покани всички да празнуват заедно деня на Съединението, а после да гледат футбол. Родом от Благоевградско са националите Дяков, Бодуров, Златински, Манолев и Делев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай