Българи с мощна техника на "Дакар"

Пилот се бори за живота след заразяване при кръвоприливане

Българи с мощна техника на "Дакар" | StandartNews.com

И вторият български отбор замина за Перу, където на 5 януари стартира легендарното рали "Дакар". Двукратният участник в надпреварата с АТВ Петър Ценков този път ще бъде с автомобил, а негов навигатор ще бъде Иван Маринов. Тимът на Ралирейд БГ ще бъдат част от групата на известния унгарец Балаш Салай, като и трите автомобила са "Опел Антара". Нашите ще разполагат с мощна техническа подкрепа и бърза асистенция, която е жизненоважна за крайния успех на всеки екипаж.

Ценков е единственият българин, стигал до финала на "Дакар", и то два пъти.

Преди дни отпътува и пилотът Орлин Алексиев с екипа си. Общинският съветник проведе сериозна подготовка през изминалата година с участия в престижни международни състезания. Отборът му потегли с няколко раници с резервни части, след като липсата на резервен компютър стана причина Алексиев да не успее да стартира в рали "Мароко". Съотборник на Орлин Алексиев, но в клас АТВ, ще бъде Тодор Христов. "Дакар" започва на 5 януари в Лима и завършва на 20-и в столицата на Чили - Сантяго.

Пилотът, който се готвеше да участва на "Дакар" при мотоциклетистите, Серхио Лафуенте е в тежко състояние, след като бе заразен при преливане на кръв. 46-годишният уругваец преди няколко седмици получи контузия на рамото и бе подложен на трансфузия на тромбоцитна маса, за да се ускори възстановяването му. Очевидно след кръвопреливането в частна клиника е последвало замърсяване, засегнало бъбреците му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай