Бах прави консултации за игрите през 2021

Световното по атлетика на открито в Юджийн вероятно отива за 2022

Бах прави консултации за игрите през 2021 | StandartNews.com

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах стартира консултации в големите спортни федерации, за да насрочи дати за олимпийските игри в Токио през 2021 г. 

"Всички замесени в организирането и провеждането на олимпийските игри ще трябва да направят жертви и компромиси, за да отложим Игрите с една година", обяви Бах.

Вчера МОК и Организационният комитет на Токио 2020 обявиха решението си да отложат провеждането на Игрите за следващото лято, заради пандемията от Covid-19, която засяга целия свят все по-сериозно. 

Бах разкри, че в четвъртък ще проведе конферентен разговор с всички 33 международни спортни федерации, чиито спортове са част от олимпийската програма, по време на който ще бъдат обсъдени вариантите за нови дати за олимпийските игри.

"Трябва да прегледаме опциите. Ще трябва да вземем предвид спортния календар около Игрите и много други фактори. Трябва да стигнем до решение възможно най-скоро, но първият ни приоритет е качеството на решението и това мнението на всички замесени да бъде взето предвид", обясни президентът на МОК.

"Задачата на МОК е да реализира олимпийската мечта на всички спортисти. Отменянето на Игрите бе обсъждано и обмисляно, но от самото начало бе ясно, че това не е нещо, което Комитетът иска да направи", допълни Бах. Засега е сигурно, че световното по лека атлетика на открито в Юджий, Орегон (САЩ) от 2021 вероятно ще бъде отложено за 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай