Атлетите ни гледат Гьотеборг от 15-ия етаж

Атлетите ни гледат Гьотеборг от 15-ия етаж | StandartNews.com

Гьотеборг. Българските атлети, който ще участват на европейското първенство в Гьотеборг (1—3 март) са настанени на 15-ия етаж в луксозния 4-звезден хотел „Готиа Тауър”.

Хотелът е свързан със зала „Скандинавиум”, където ще се проведе шампионата на Стария континент. Така не се налага на атлетите да излизат в иначе студения Гьотеборг, за да стигнат до залата. Посредством топли връзки атлетите стигат и до тренировъчната зала.

За да може и публиката да вижда атлетите,  залата за тренировки е с прозрачно стъкло.
Отделно организацията е направена така, че зрителите трябва да минат през т.нар. „Маркет Скуеър” (площа на закрито в която са представени спонсорите на първенството, а също така там ще са квалификациите на гюлле и церемониите по награждаванто), за да стигнат до залата.

Повечето от атлетите ни в Гьотеборг вече направиха първите си тренировки. Всички са напълно възстановени от пътуването от София до Гьотеборг, което продължи над 12 часа. Заради гъста мъгла над шведския град вчера самолетът с атлетите се наложи да кацне в норвежкия град Осло. След час престой в самолета отборът полетя отново за Гьотеборг. Този път пилотът успя да се справи и въпреки мъглата кацна благополучно. 

Междувременно на допинг контрол тази сутрин минаха Георги Иванов, Виктор Нинов, Даниел Добрев Силвия Дънекова и Теодора Коларова. Довечера към националите в Гьотеборг трябва да се присъедини и Венелина Венева-Матеева.

Участие в първенството ще вземат 578 атлети (320 мъже и 258 жени) от 47 нации.

Програмата за 28 февруари

19,00 ч (бъл. вр) – квалификация гюлле (мъже) – Георги Иванов

Българските атлети, които ще стартират на 1 март

12,40 ч (бъл. вр) – квалификация троен скок Златозар Атанасов и Георги Цонов
17,30 ч – квалификация скок на височина Виктор Нинов
18,40 ч – серии на 800 м – Теодора Коларова (първа серия)
19,40 ч – квалификация троен скок – Гита Додова
20,13 ч – серии на 1500 м – Силвия Дънекова (2-а серия)

Финалите на 1 март

19,45 ч – гюлле (мъже)
20,45 ч – 60 м с преп. (мъже)
20,55 ч – 60 м с преп. (жени)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай