Атлетико грабна Суперкупата на Европа след драма с Реал

Атлетико грабна Суперкупата на Европа след драма с Реал | StandartNews.com

Атлетико Мадрид грабна Суперкупата на Европа за трети път, след като надви Реал Мадрид с 4:2 след продължения в Естония.

Мачът стартира перфектно за футболистите на Диего Симеоне, след като в 1-та минута нападателят Диего Коста овладя висока топка, нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл матира Кейлор Навас. След като излязоха напред в резултата, "дюшекчиите" позволиха на противника си да създава опасни голови положения. В 27-та минута Карим Бензема засече центриране на Гарет Бейл и прониза Ян Облак с глава.

След паузата Атлетико беше по-настъпателният отбор, но в 63-та минута Рамос вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хуанфран. Футболистите на Диего Симеоне, който наблюдава двубоя от трибуните заради наказание, стигнаха до изравнително попадение в 79-та минута, когато Коста получи подаване от Анхел Корея и срази Навас. До края на мача нямаше други голове и срещата отиде в продължения.

Атлетико контролираше събитията на терена в първото продължение и сложи край на драмата след две невероятни попадения. Саул вкара страхотен гол в 99-та минута, след като засече центриране от въздуха и прати топката под гредата. Пет минути по-късно Диего Коста задържа топката в наказателното поле, намери Витоло, който подаде на Коке, а той с едно докосване реши изхода на двубоя в полза на Атлетико Мадрид.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:4
0:1 Диего Коста (1)
1:1 Бензема (27)
2:1 Рамос (63 - дузпа)
2:2 Диего Коста (79)
2:3 Саул (99)
2:4 Коке (104)
Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Каземиро (76 - Себайос), Кроос (102 - Майорал); Иско (83 - Васкес); Бейл, Бензема, Асенсио (57 - Модрич)

Атлетико Мадрид: Облак; Хуанфран, Савич, Годин, Ернандес; Саул, Коке, Родри, Льомар; Коща, Гризман (57 - Корея)

"В предишните финали не всичко се получи така, както искахме, но въпреки това спечелихме Купата и Суперкупата на Испания. Сега добавихме и Суперкупата на Европа. Това ни дава сили и още повече увереност. Трябва да играем по-добре от мач на мач и да започнем подобаващо сезона, който ще е много труден", заяви треньорът на Атлетико Мадрид на пресконференцията след мача в Талин.

"Резервите заслужават похвала. Анхел Корея, Томас и Витоло ни дадоха необходимата свежест. Да, това беше вечерта на Диего Коща, но всички помогнаха за успеха. Разполагаме с дълбочина на състава и точно това ни трябва - хора, които са готови във всеки момент да се появят на терена и да се хвърлят в битката", сподели Симеоне.

"Първият гол на Диего ни окрили. Дузпата за съперника дойде в момент, в който мачът беше равностоен. След 2:2 придобихме самочувствие и знаехме, че можем да победим. В последните години изиграхме пет финала с Реал и спечелихме три. Но, да, загубихме двата в Шампионската лига. Имаме свой стил и той не се променя от броя на вкараните голове. Разчитаме на стратегията си, играта ни е структурирана по определен начин. Резултатът 4:2 не означава, че сме променили стила си", каза Чоло.

"Спечелихме два поредни финала и сме щастливи. Безумно много искахме да победим Реал в мач за трофей. Беше важно, за да добием още повече увереност. От самото начало на сезона сме си поставили сериозни цели и показахме, че имаме сили да ги преследваме докрай", заяви Диего Коста след срещата.

"Когато играеш срещу такъв отбор, всичко може да се случи. Мисля, че бяхме достатъчно устойчиви и успяхме да обърнем развоя на мача в наша полза", сподели нападателят на "дюшекчиите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай