Атака! Легенда на Ливърпул разнебити клуба

Много критики заради провалени трнасфери

Атака! Легенда на Ливърпул разнебити клуба | StandartNews.com

Гневен и много справедлив коментар изказа бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър относно трансферното лято на мърсисайдци. В последните дни „червените“ изпуснаха Мойсес Кайседо, който избра да премине в Челси. На всичкото отгоре и другата трансферна цел на Ливърпул – Ромео Лавия, също почти сигурно ще последва съдбата на еквадореца и ще премине при „сините“ от Лондон.

19-кратните шампиони на Англия имат спешна нужда от дефанзивен халф. Единственият футболист с по-дефанзивни функции в халфовата линия на Ливърпул е 18-годишният Стефан Байчетич, който лекува травма.

В предаването на Sky Sports – Monday Night Football, Джейми Карагър нападна сериозно ръководството на „червените“.

Предложиха 60 милиона паунда за Лавия днес, след като отказаха да предложат 50 преди 4-5 дни. Това е шега. Най-големият проблем е, че те се нуждаят от промени в халфовата линия от август 2022-а година и година по-късно няма никаква промяна“, заяви гневно Карагър.

Бившият краен бранител смята, че проблемът идва от липсата на постоянен спортен директор. През 2022-а година Майкъл Едуардс напусна поста след служба от 6 години в клуба. На негово място пристигна дясната му ръка – Джулиън Уорд, който се задържа едва година. В момента на този пост е Джордж Шматке, който е временна опция.

Хората смятат, че защитавам FSG (собствениците на Ливърпул), нямам взаимоотношение с тях, но проблемът не е в тях, структурен е. Когато Ливърпул спечели Висшата Лига и стигаше до финали в ШЛ какво правиха? Не харчеха, като останалите, но изкарваха добри играчи. Да, разполагаха със страхотен треньор, но и с Майкъл Едуардс, който беше на върха на клуба. Работеше отлично, но той напусна“, добави Карагър относно Мйкъл Едуардс.

„Неговата дясна ръка (Джулиън Уорд) дойде и напусна след само 6 месеца. Трябва да се запитаме защо те бягат от клуба. Не знам нещата от кухнята. След него пристегна Джордж Шматке, който има добри взаимоотношения с Клоп, но и той е само за лятото. Те нямат направени сделки. Двамата (Мак Алистър и Собослай), които привлякоха имаха откупни клаузи, няма преговори, нищо сериозно. Ливърпул няма големи сделки и е разочароващо“, сподели Джейми за наследниците на Едуардс.

„Това е причината да не бъда критичен към собствениците. Те бяха готови да счупят трансферния рекорд и да платят 111 милиона паунда. Но да започнеш с Лавия, да не платиш дадена цена, след това да преминеш към Кайседо и накрая да се върнеш към Лавия е пълна бъркотия, шега и е разочароващо“, завърши Джейми Карагър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай