Ас от НБА дари 650 компютъра на деца

Фондацията на Ръсел Уестбрук подпомогна ученици нуждаещи се от технологии, заради пандемията

Ас от НБА дари 650 компютъра на деца | StandartNews.com

Гардът на Хюстън Рокетс Ръсел Уестбрук дари 650 компютъра на деца, които се нуждаят от технологиите предвид затворените училища заради коронавируса.

Фондацията на баскетболиста Why Not? обедини сили с неправителствената организация Comp-U-Dopt, за да осигури компютри на децата, които може да нямат достъп до такива. 

„Щедрият жест на Ръсел Уестбрук от фондацията му Why Not? Ще ни позволи значително да увеличим нашия инвентар и да гарантираме, че може да продължим да съкращаваме разликата за най-нуждаещите се семейства в Хюстън. Един на всеки три ученика в тежко икономическо състояние в Хюстън няма достъп до компютър в дома си. Предвид пандемията и затварянето на училища, има спешна нужда от повече компютри за ученици и семейства без достъп по домовете си“, коментира Колин Демпси от Comp-U-Dopt.

Неправителствената организация е дарила над 1 000 компютъра за семейства в Хюстън от 18-и март насам. Устройствата стигат до въпросните семейства след регистрация за лотария. Офисът на кмета на Хюстън Силвестър Търнър разкри, че 83% от учениците, получили компютри, живеят в домове, където годишният доход на семействата е по-малко от 35 000 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай