Ансамбълът показа новите съчетания

Илиана Раена доволна от видяното на контролното

Ансамбълът показа новите съчетания | StandartNews.com

Ансамбълът на България по художествена гимнастика показа новите си съчетания за предстоящия сезон по време на контролно състезание в тренировъчната зала "Арена Армеец" пред погледа на министъра на спорта Красен Кралев.

Възпитаничките на Весела Димитров ще играят композиции с пет топки и с три обръча и два чифта бухалки. Музиките и за двете съчетания за чуждестранни. Гимнастичките играят с пет топки на фона на музика от японския анимационен филм "Наруто", а на обръчи и бухалки - от саундтрака към филма "Най-великият шоумен". В съчетанието с обръчи и бухалки играят Лаура Траатс, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова. В съчетанието с топки на мястото на Ерика Зафирова се включва Камелия Стоилова. Елена Бинева за момента се възстановява от травма. Ансамбълът продължава да работи по новите композиции, които са изпълнение с много трудности и рискове. Съчатанието на Весела Димитрова всяка година са все по-сложни от предишната. Българският отбор ще пропусне Гран при на Москва, а първото състезание за новия сезон ще бъде Световната купа в Пезаро (Италия) 5-7 април.

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е доволна от видяното. Раева добави, че тази година съчетанията и в индивидуалното, и в ансамбъла са изключително трудни и сложни. "Тази година ние сме се постарали да направим изключително конкурентни съчетания на най-добрите гимнастички в света в индивидуалното и се надявам, че сте успели да видите. Не всичко обаче още може да се направи. Много съм доволна от това, което видях. Знаете, че все още имаме проблеми в ансамбъла, но имаме много различни, много атрактивни, много наситени с трудности съчетания, те са по-трудни от миналогодишните като стойност. Все още трябва да се възстановява Елена Бинева, Мадлен Радуканова не е тренирала четири дни, днес и беше първата тренировка на това контролно. Младата Камелия Стоилова мисля, че се справи много добре, на Ерика Зафирова й трябва още малко самочувствие и увереност. Показаха композициите не с всичко, не всичко успяха да направят, най-сложните си елементи, но времето е пред нас, аз съм много спокойна. Най-важното е не как стартираме, а как завършваме. Имаме достатъчно време до световното първенство в Баку", заяви Раева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай