Ансамбълът взе медал за Цвети

Ансамбълът взе медал за Цвети | StandartNews.com

Раева показа последната й комуникация със Стоянова

Ансамбълът по художествена гимнастика спечели бронзов медал на съчетанието с обръчи и бухалки от европейското в Холон, Израел. Момичетата на Ина Ананиева изстрадаха своето отличие, което бе посветено на Цветелина Стоянова. Именно българките закриха шампионата на Стария континент. Те изиграха съчетанието по музика от филма "Матрицата" последни. За него те получиха 18.138 точки и аплодисментите на публиката. Златото на финала на обръчи и бухалки бе за домакините от Израел с 18.316 точки. Среброто е за Испания с 18,233. На съчетанието с пет ленти ансамбълът ни завърши на четвърто място.

Страхотен жест направиха организаторите на първенството в Израел. Те дадоха на нашите грации допълнителен бронзов медал, предназначен за Цвети.

В същото време председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева коментира случилото се с Цветелина Стоянова. В предаването "120 минути" по БТВ тя показа последната комуникация между двете. "Ще покажа SMS-а, който ми изпрати Цвети на 13 юни (понеделник). Това е вечерта преди да заминем. "Госпожо, успех!" и ми прати голяма целувка. Това стана в 21:44 часа. Отговорих й: "Благодаря ти, миличка, много ще ми липсваш, но сега най-важното е да се възстановиш. Трябва да го направиш и заради себе си. Обаждай се на Славея - обичам те." Отговорът й бе - и аз", разкри Раева. Тя добави още, че ако можеше да върне времето назад, отново би искала ансамбълът да участва в Израел.

"Разбира се, че щях да остана и щях да накарам момичетата да играят. Те са още по-убедени в момента, че са направили най-доброто решение за себе си. Т.е., да носят огромната любов за Цвети в сърцето си и да направят най-доброто", обяви още тя. "Да даде Господ това дете се оправи. Ако то разбере какво причинявате на най-близките й хора, на отбора, на Ина и на мен, давате ли си сметка какъв товар хвърляте върху нея", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай