Англия съкруши Италия, отива на Евро 2024

"Скуадра адзура" ще трепери до последно за мястото си на първенството

Англия съкруши Италия, отива на Евро 2024 | StandartNews.com

Английският национален отбор по футбол осигури участието си на предстоящото Европейско първенство в Германия догодина. "Трите лъва" сториха това в ключов двубой от тяхната група С, побеждавайки настоящия първенец на Стария континент - Италия с 3:1.

И докато с вече събраните 16 точки няма кой да измести островитяните от първото място, "Скуадра адзура" ще трепери до последно за мястото си на Евро 2024, пише topsport.bg. Загубата тази вечер, в комбинация с измъчената победа на Украйна срещу Малта с 2:1, направи така, че селекцията на Лучано Спалети да е едва на трета позиция, с три пункта по-малко от гореспоменатия опонент.

Италия откри резултата в 15-ата минута, след като Скамака се разписа за сефте с националната фланелка. Тогава той се оказа на точната позиция и засече в мрежата прострелен пас по земя на Ди Лоренцо.

Англия изравни в 32-ата благодарение точно изпълнената дузпа от Хари Кейн. До нея се стигна, след като Джовани Ди Лоренцо не прецени своя шпагат в наказателното поле срещу Джуд Белингам. Това обаче не бе всичко от звездата на Реал (Мадрид).

№10 на домакините даде ключова асистенция в 57-ата минута, когато Маркъс Рашфорд сложи край на головата си суша за 2:1.

До края "Трите лъва" подпечатаха своя триумф, след като Хари Кейн остана очи в очи с Донарума и не сбърка за финалното 3:1.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай