Англия с ключов успех над хърватите на "Уембли"

Победното попадение вкара Рахийм Стърлинг

Англия с ключов успех над хърватите на "Уембли" | StandartNews.com

Англия започна с ключова победа европейското първенство.

Британците надиграха стария си съперник Хърватия с 1:0 на "Уембли" в първи мач от група D. Това е 16-та победа от 17 мача на англичаните като домакини.

Тимът на Саутгейт, подкрепян от публиката на "Уембли", започна много силно мача.

Още в шестата минута домакините организираха много скоростна атака, при която само късметът им обърна гръб. Стърлинг изнесе много бързо топката през центъра, след което намери Фодън отдясно.

Талантът на Манчестър Сити стреля добре към далечния ъгъл, но топката срещна гредата. Малко след това и стражът на гостите трябваше да се намесва, след като Калвин Филипс стреля от въздуха от границата на наказателното поле. Топката тупа в земята и стана трудна, но Ливакович се справи.

"Ватрените" поуспокоиха играта след 22-рата минута и дори в 27-ата стигнаха до добър шанс. Центриране на Върсалко отдясно бе пропусната от Ребич и така топката стигна до Перишич, който обаче стреля много неточно от около 18 метра.

Две минути преди края на полувремето Англия получи пряк свободен удар на добра позиция, но Трипиър стреля в стената.

Все пак британците поведоха! В 60-та минута Калвин Филипс изведе чудесно Рахим Стърлинг на позиция пред вратата на хърватите, като той не пропусна да отбележи - 1:0.

В 65-та минута гостите имаха чрез Анте Ребич, но той стреля неточно. След това пък Мейсън Маунт стреля малко над гредата от фаул.

В 73-та минута Стърлинг отправи много разочароващ удар от отлична позиция, в която можеше да вкара втори гол.

 До края на срещата англичаните успокояваха играта, за да стигнат в крайна сметка до трите точки.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай