Амкар би Левски с 2:0 в контролен мач

Амкар би Левски с 2:0 в контролен мач | StandartNews.com

Линдабрун. Отборът на Амкар Перм победи Левски с 2:0 в контролна среща  в австрийската база Линдабрун. Това бе и последна проверка за тима от „Георги Аспарухов", който утре късно вечерта се завръща в България.

Съставът на Ники Митов бе: Пламен Илиев, Христо Попадийн, Димитър Везалов, Даниел Димов, Орлин Старокин, Пламен Димов, Гаджев(к), Антонио Вутов, Илиян Йорданов, Гари Родригес, Цветан Генков. Същевременно за Амкар Перм в стартовите единадесет започнаха и четиримата българи в състава – Захари Сираков, Благой Георгиев, Георги Пеев, както и парафиралият вчера с руснаците Петър Занев.

През първото полувреме Амкар  създадоха доста повече положения в сравнение със „сините". Амкар често атакува софиянци и така стигна и до попадение в 17-ата минута, дело на българина Георги Пеев. След атаката от ляво топката бе центрирана от Петър Занев в наказателното поле на тима от стадион „Георги Аспарухов", Якубко свали с глава на Георги Пеев, а той с вещина се разписа за 1:0. Минути преди гола хубава комбинация между Антонио Вутов и Илиян Йорданов завърши с центриране на последния в наказателното поле на Амкар, но Занев демонстрира класа, като овладя на гърди и свали топката на вратаря си Нарубин. Една от най-добрите ситуации за Левски дойде в 24-ата минута, когато Родригес получи топката от дясно, нахлу в наказателното поле, пусна пас по тревата към Генков, но той се размина на метър с нея.

Руснаците продължиха да доминират до края на първите 45 минути, а запомнящи се отигравания остави друг българин в Амкар - Благой Георгиев. Именно с негов удар по посока на вратата на Пламен Илиев завърши и първата част.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай